Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Ασθενείς με κορωνοϊό καταλήγουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια

Ενίσχυση του νοσοκομείου Κατερίνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δωρεάν τεστ από τον ΕΟΠΥΥ ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δραματική έκκληση για βοήθεια στην Πιερία η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό που πλήττεται σφοδρότατα από την πανδημία του κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα.

Την ώρα που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην Πιερία, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το νοσοκομείο Κατερίνης και οι εργαζόμενοι σε αυτό έχουν υπερβεί τα όριά τους.

«Οι κλίνες ΜΕΘ, αλλά και οι κοινές κλίνες στην μονάδα Covid είναι πλήρεις.  Διακομιδές ασθενών γίνονται σε νοσοκομεία άλλων πόλεων της χώρας, ενώ πολλοί συμπολίτες μας νοσούν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Κάποιοι από αυτούς καταλήγουν χωρίς βοήθεια ουσιαστική, αφού δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας -με το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων- ούτε κάποια σοβαρή εξωνοσοκομειακή φροντίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ενημέρωση.

Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στην πόλη της Κατερίνης ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κάνει έκκληση σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν σε ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς και νοσηλευτές, να δοθούν μέσα ατομικής προστασίας στο προσωπικό, να γίνουν δωρεάν τεστ από τον ΕΟΠΥΥ και να επιταχθούν ιδιωτικές δομές υγείας.