Skip to main content

Συρμαλένιος: Μπορούν να συντονιστούν οι χώρες που πήγαν στην Κούβα;

Μπορούν να συντονιστούν οι χώρες που συμμετείχαν στον αποχαιρετισμό του Φιντέλ για να αλλάξουν τις τύχες της ανθρωπότητας, αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

«Μπορούν να συντονιστούν μια σειρά χώρες που συμμετείχαν στον αποχαιρετισμό του Φιντέλ σε αντινεοφιλελεύθερες πολιτικές για να αλλάξουν τις τύχες της ανθρωπότητας;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας και Κούβας, Νίκος Συρμαλένιος στο άρθρο που δημοσίευσε στην Αυγή αναφορικά με το ταξίδι του στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.

«Πώς είναι δυνατόν να υποκλίνονται όλοι στο έργο και επαναστατική πορεία του Φιντέλ και ταυτόχρονα η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση να κρατά καλά και να ενισχύεται; Πώς είναι δυνατόν οι συσχετισμοί να ενισχύονται υπέρ των δυνάμεων της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, υπέρ των ακροδεξιών δυνάμεων, όταν η πλειοψηφία των χωρών αντιτίθεται;» γράφει ακόμα ο βουλευτής, δίνόντας ως ερμηνεία πως «ότι πέρα από τις διακηρύξεις, υπάρχει η κρατική πολιτική, δηλαδή τα συμφέροντα της κάθε χώρας, που υπερισχύουν σαφώς των εκάστοτε διακηρύξεων. Οι κρατικές πολιτικές υπεράνω των ιδεολογικών κατευθύνσεων».