Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΣΙΟΔΡΑ-ΚΙΚΙΛΙΑ-ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στη σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη, με την οποία αναμένεται να κλειδώσει ο κατάλογος των μέτρων για την Αττική.

Στη σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλίας.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις 18:00 από το Νίκο Χαρδαλιά.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκαν μια σειρά οριζόντιων μέτρων «τύπου lockdown», ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα ανακοινωθούν όλα σήμερα, μεταδίδει το skai.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται:

- Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας σούπερ μάρκετ και εμπορικών καταστημάτων.
- Η μικρότερη πληρότητα στα ΜΜΜ, πιθανόν στο 50%.
- Η αναστολή λειτουργίας των κλειστών κινηματογράφων.
- Η μείωση των καλεσμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις στους 20-25.
- Η αναστολή λειτουργίας των πολιτιστικών δρώμενων και συναυλιών.
- Η μείωση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, δηλαδή θα είναι οι μισοί βδομάδα-βδομάδα, για την αποφυγή συγχρωτισμού των καταναλωτών.
- Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός, αλλά και η διεύρυνση του μέτρου σε εσωτερικούς χώρους, όπου πριν δεν ήταν υποχρεωτικό.
- Όσον αφορά την εστίαση, αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση των ατόμων ανά τραπέζι στα 4 άτομα ή 6 για πρώτο βαθμό συγγένειας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ