Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

Σε περίπτωση που κλειδώσουν τα προνόμια για τους εμβολιασμένους οι ανακοινώσεις πιθανολογείται πως θα γίνουν από τον πρωθυπουργό

H σύνταξη πρωτοκόλλων για την εφαρμογή των νέων μέτρων για τους εμβολιασμένους θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται εάν κλειδώσουν όλες οι λεπτομέρειες, η κυβέρνηση να προχωρήσει σήμερα σε ανακοινώσεις. Σε περίπτωση που βρεθεί η χρυσή τομή, οι ανακοινώσεις πιθανολογείται πως θα γίνουν από τον πρωθυπουργό και θα εξειδικευτούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το iefimerida.gr, είναι να ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι τεχνικές προετοιμασίες και θα αφορούν ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.

Οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται στους χώρους που θα ανακοινωθούν με την επίδειξη πιστοποιητικού που δίνεται όταν κάποιος εμβολιάζεται και όπου αναγράφεται ένα barcode. Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος του χώρου θα το ελέγχει με μια ειδική εφαρμογή. Θα την «κατεβάζει» στο κινητό του, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πύλη gov.gr και όταν ελέγχει το barcode από το πιστοποιητικό θα ανάβει «πράσινο» για την είσοδο χωρίς κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο του πολίτη.

Έτσι, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr ανοίγουν ελεύθερα για τους εμβολιασμένους οι πόρτες των θεάτρων και των συναυλιακών χώρων. Σε πρώτη φάση για τους ανοιχτούς χώρους και στη συνέχεια για τους κλειστούς, όταν οι παραστάσεις και οι συναυλίες μεταφερθούν από τον φθινόπωρο σε εσωτερικούς χώρους.

Ανάλογες θα είναι οι αποφάσεις και για τα γήπεδα και τις αθλητικές εκδηλώσεις.

Τρίτος τομέας είναι η εστίαση και η ψυχαγωγία. Από την στιγμή που οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων επιλέξουν να εξυπηρετούν μόνο εμβολιασμένους πολίτες θα μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα τους εσωτερικούς χώρους, χωρίς να υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς στην χωρητικότητα.

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως οι όποιες διευκολύνσεις δεν αφορούν καταστήματα που αφορούν σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνους, καθώς επίσης τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες όπου η πρόσβαση θα γίνεται με ίδιους όρους για όλους τους πελάτες.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ