Skip to main content

Συζητήθηκε η αίτηση του Ζολώτα για τη μη έκδοσή του στην Κύπρο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης χαρακτήρισε αόριστα τα στοιχεία με τα οποία οι Κυπριακές αρχές εκζητούν τον εν λόγω εφοπλιστή

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η έφεση του προφυλακισμένου εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα τον οποίον εκζητούν οι Κυπριακές αρχές προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.λπ. Οι κατηγορίες σχετίζονται με την εμπλοκή του εφοπλιστή στις υποθέσεις του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης χαρακτήρισε αόριστα τα στοιχεία με τα οποία οι Κυπριακές αρχές εκζητούν τον εν λόγω εφοπλιστή και πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση της υπόθεσης για 27 Ιανουαρίου 2017, μέχρι να σταλούν από τις Κυπριακές αρχές τα αναγκαία στοιχεία.

Συγκεκριμένα, στο 'Αρειο Πάγο συζητήθηκε η έφεση του Μιχάλη Ζολώτα κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοσή του. Ο αντεισαγγελέας, πρότεινε να αναβληθεί η υπόθεση προκειμένου οι Κυπριακές αρχές να αναφέρουν αναλυτικά τα έγγραφα τα οποία θεωρούν εικονικά και ετεροχρονισμένα και σύμφωνα με τα οποία επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί το ελεγχόμενο ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Ο Μιχάλης Ζολώτας κατηγορείται μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και άλλα πρόσωπα για την υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ενώ εταιρείες του φέρεται ότι είχαν δανειοδοτηθεί από τον όμιλο MIG.

Η υπόθεση αφορά την καταβολή 1.000.000 ευρώ στον πρώην διοικητή από την εταιρεία Focus του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα. Ακόμη, υποβλήθηκε αίτημα να αρθούν οι σε βάρος του εφοπλιστή περιοριστικοί όροι, αλλά ο ΑΠ είπε ότι το αίτημα αυτό θα εξεταστεί όταν θα εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Τέλος, ο ΑΠ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.