Skip to main content

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Κλείνουν για 10 ώρες την εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών

Αποχωρούν συντεταγμένα το μεσημέρι τα τρακτέρ από την Agrotica - Απόβαση με αγροτικά μηχανήματα από τη Χαλκιδική στο ΥΜΑΘ

Επιστρέφουν στα χωριά τους και σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, που δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες. 

Ελαιοπαραγωγοί, σιτοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι που έχουν παρατάξει 120 τρακτέρ στον κόμβο Μουδανιών, στήνουν φραγμό στις 10 το πρωί και κλείνουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών μέχρι τις 8 το βράδυ και στα δύο ρεύματα.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα χωράφια, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από όσα ανακοινώθηκαν. Ο αγώνας συνεχίζεται», δήλωσε στη Voria, ο Φιλοκλής Κοτζιάς από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών, προσθέτοντας πως το μπλόκο στην εθνική οδό μπορεί να συνεχιστεί και πέρα από τις 8 το βράδυ.

Image

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως αύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, αγρότες της Χαλκιδικής με περίπου 40 τρακτέρ θα κινηθούν σε κομβόι προς τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Image

Την ίδια ώρα τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα αποχωρήσουν και οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωριά τους, στις περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, από όπου ήρθαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης που έκαναν με αφορμή την 30ή Agrotica. Χθες πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο και στις ομιλίες που έγιναν, επανέλαβαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους. 

«Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι η κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές και άμεσες λύσεις», ανέφερε στη Voria, ο Γιάννης Παναγής, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής.

Image

Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν συντεταγμένα σήμερα Κυριακή, στις 13.00 και από αύριο θα γίνουν συνελεύσεις στα σημεία συγκέντρωσης ανά νομό, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις των αγροτών. 

Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από την πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που θα γίνει την Τρίτη στη Νίκαια της Λάρισας, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και η πρόταση για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα και αποκλεισμός του κτηρίου της Βουλής.