Skip to main content

Σκληρή επίθεση Βούγια σε Σημίτη

Σφοδρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας, με αφορμή την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού υπέρ της ανάγκης για ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους.

Σφοδρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας, με αφορμή την τοποθέτηση του πρώτου στο «Βήμα της Κυριακής» υπέρ μιας γρήγορης αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ο κ. Βούγιας μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «μιλάει νομίζοντας πως είναι στην κερκίδα και βλέπει τους χριστιανούς να παλεύουν με τα λιοντάρια, κάνοντας μάλιστα και υποδείξεις».

«Δεν βοήθησε καθόλου. Αντικειμενικά δημιουργεί μια ανασφάλεια, μια ανησυχία και στις αγορές και στον κόσμο και υπονοεί πως δεν θα τα καταφέρουμε, κάτι που δεν βοηθά κάποιον που αγωνίζεται μέσα σε μια πολύ δύσκολη αρένα, όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί, για να μπορέσει να λύσει το πρόβλημα. Όσοι παρατηρούν απ’ έξω, νομίζοντας πως είναι στην κερκίδα και βλέπουν τους χριστιανούς να αγωνίζονται με τα λιοντάρια και μάλιστα κάνουν και υποδείξεις τέτοιου τύπου, πιστεύοντας πως δεν είναι μέρος του προβλήματος και πως δεν θα καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα εάν χάσουμε τη μάχη αυτή και δεν περάσουμε από τις συμπληγάδες, νομίζω ότι κάνουν λάθος και δεν βοηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούγιας.

Ερωτηθείς για το πώς θα αλλάξει η εικόνα του κράτους, ο υφυπουργός σημείωσε ότι: «Δεν πατάς ένα κουμπί εύκολα και διαμορφώνεις έναν κρατικό μηχανισμό μέσα σε ένα βράδυ από διαλυμένο και αναποτελεσματικό σε εισπρακτικό και αποτελεσματικό, λειτουργικό, δυναμικό μηχανισμό. Από εκεί και πέρα, στην πολιτική υπάρχουν οι αντιστάσεις – θεμιτές μέσα στη Δημοκρατία – οι διαμαρτυρίες, οι κινητοποιήσεις».

Τέλος, αναφερόμενος στον οδικό χάρτη υπογράμμισε πως είναι κυρίως διαρθρωτικά μέτρα. «Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, μιλούμε για αναδιάρθρωση της χώρας. Αναδιάρθρωση της χώρας συνολικά και όχι του χρέους. Αυτή η συζήτηση συνολικά βλάπτει, ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ το Σαββατοκύριακο και θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι αυτή η συζήτηση δεν βοηθάει. Δημιουργεί ανασφάλεια στις αγορές, επιδεινώνει το πρόβλημα, ενώ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να τηρήσουμε το Μνημόνιο και να απαλλαγούμε από αυτό» κατέληξε.