Skip to main content

Σκληρή μάχη για 3 θέσεις στην παράταξη Τζιτζικώστα - Ποιοι εκλέγονται

Από τους 24 περιφερειακούς συμβούλους που εκλέγει στη Θεσσαλονίκη η παράταξη, μένουν να διευκρινιστούν οι τρεις τελευταίοι.

Κλείνουν σταδιακά οι 24 περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, που εκλέγονται στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Πλέον από τους 24, οι 21, σύμφωνα με τα στοιχεία της καταμέτρησης ψήφων, αλλά και τη δύναμή τους στα εναπομείναντα εκλογικά τμήματα, πρέπει να θεωρούνται οι πιθανότατα εκλεγμένοι.

Ανοιχτές παραμένουν τρεις θέσεις, τις οποίες διεκδικούν οχτώ υποψήφιοι με περισσότερες αξιώσεις από τους υπόλοιπους. Κι εκεί η μάχη είναι σκληρή, καθώς καθένας αντλεί τη δύναμή του από διαφορετική περιοχή και ο αριθμός των ψηφοδελτίων που απομένει να καταμετρηθεί (σε σταυρούς) διαφέρει σημαντικά ανάμεσα στους 14 Δήμους της Θεσσαλονίκης.

Σίγουρα εκλεγμένοι πρέπει να θεωρούνται οι: Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Γιουτίκας, Δημήτρης Ασλανίδης, Άγγελος Χαριστέας, Στάθης Αβραμίδης, Ντίνος Κούης, Νίκος Τζόλλας, Παντελής Καζαντζίδης, Σωκράτης Δωρής, Σωτήρης Μπάτος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Αλέξανδρος Θάνος, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Σάκης Κίκης, Χρήστος Μήττας, Αθηνά Αηδονά, Κώστας Πάλλας, Όλγα – Χριστίνα Γούλα, Πάρις Μπίλλιας, Λίνα Φιλιππιάδου και Θεόδωρος Αγγελίδης.

Όλοι αυτοί οι υποψήφιοι έχουν ξεπεράσει τις 7.000 ψήφους, που είναι ένα όριο, το οποίο προφανώς πλέον δε θα είναι αρκετό για είσοδο στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Ο πήχης θα πάει ακόμη πιο πάνω, αφού μέχρι τώρα έχει καταμετρηθεί το 83% των σταυρών, δηλαδή τα αποτελέσματα από 1.368 τμήματα, από το σύνολο των 1.648. Μένουν 280 τμήματα, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος ακόμη και για μεγάλες ανατροπές.

Πολύ κοντά στην εκλογή τους και με τις περισσότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους είναι ο Γιώργος Κεφαλάς, η Γερακίνα Μπισμπινά, ο Θοδωρής Μητράκας, η Δήμητρα Γιαννιού, ο Κώστας Βογιατζής, ο Αστέριος Κομμάτας, η Ελένη Φύκα και η Σάντυ Κουτσοσταμάτη.

Οι δυο πρώτοι έχουν ήδη ξεπεράσει τις 7.000 ψήφους και είναι πολύ κοντά στους τελευταίους από τους 21, όμως στο συγκεκριμένο «γκρουπ» μπορούν να γίνουν πολλές ανατροπές, αργότερα σήμερα πλέον όταν θα καταμετρηθούν και οι σταυροί των 280 ψηφοδελτίων. Μεταξύ αυτών των οχτώ υποψηφίων υπάρχει διαφορά πρώτου – τελευταίου περίπου χιλίων ψήφων.

Βάσιμες βλέψεις έχουν όλοι. Διότι καθένας τους έχει δικές του δεξαμενές ψήφων. Άλλος σε δήμους που έχουν πλέον λίγα εναπομείναντα ψηφοδέλτια, όμως μπορεί να έχει ήδη αποκτήσει σημαντική διαφορά, άλλος σε δήμους, όπου απομένει πολύ μεγάλος αριθμός να μετρηθεί και θα κάνει το... άλμα της τελευταίας στιγμής. Και συγκεκριμένα, το αβαντάζ το έχουν όσοι προηγούνται στις ψήφους από τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, αφού εκεί απομένει προς καταμέτρηση ο μεγαλύτερος αριθμός ψηφοδελτίων της «Αλληλεγγύης». Από τα 280 τμήματα, τα 96 είναι στο δήμο Θεσσαλονίκης. Σημαντικό αριθμό έχουν τα τμήματα της Καλαμαριάς (44), του Λαγκαδά (32) και των δήμων Νεάπολης – Συκεών (21), Παύλου Μελά (19) και Χαλκηδόνας (18).

Τα... αποθέματα που έχουν μείνει στις 14 δεξαμενές σταυρών είναι τα εξής:

-Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: 6 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Βόλβης: 5 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Δέλτα: 8 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Θερμαϊκού: 2 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Θέρμης: 6 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Θεσσαλονίκης: 96 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Καλαμαριάς: 44 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: 7 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Λαγκαδά: 32 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Νεάπολης – Συκεών: 21 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Παύλου Μελά: 19 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: 11 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Χαλκηδόνας: 18 εκλογικά τμήματα.

-Δήμος Ωραιοκάστρου: 5 εκλογικά τμήματα.

Συγκεκριμένοι δήμοι αποτελούν «κάστρα» συγκεκριμένων υποψηφίων κι έτσι όταν οι σταυροί τους μπουν στο σύστημα είναι ικανοί όχι μόνο να αλλάξουν τη σειρά εκλογής, αλλά ακόμη και να βάλουν ή να βγάλουν από τους τελικούς 24 περιφερειακούς συμβούλους.

Σε μια μαζική είσοδο σταυρών μπορούν πλέον να ελπίζουν μόνο, οι Όλια Βασιλάκη, ο Θάνος Μπέγκας, ο Βασίλης Ανατολίτης, ο Τηλέμαχος Βακουφάρης, ο Μιχάλης Χριστόπουλος, η Χρύσα Γεωργιάδου-Γρανούζη, ο Ματθαίος Αμπατζίδης, ο Θεόδωρος Πανταλέων και ο Γιώργος Ασπασίδης, που μετρούν μέχρι τώρα από 6.190 μέχρι 5.719 ψήφους. Τυχόν είσοδός τους στους 24 θα ήταν μεγάλη έκπληξη, με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία της σταυροδοσίας.