Skip to main content

Σκόδρας:270 λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε κυκλοφορία - Με δυσκολία οι πληρωμές

Βγαίνουν βλάβες καθημερινά, ωστόσο, υπάρχει θετικό ισοζύγιο μεταξύ των λεωφορείων που αποσύρονται με βλάβη και των νέων που κυκλοφορούν.

Κατά 30% αυξήθηκαν τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας διοίκησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα. Όπως τόνισε ο κ.Σκόδρας μιλώντας στο ραδιόφωνο North 98.0 και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή, σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 270 οχήματα από 213 στις 9 Αυγούστου. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι βγαίνουν βλάβες καθημερινά, ωστόσο, όπως είπε, μέχρι στιγμής υπάρχει θετικό ισοζύγιο μεταξύ των λεωφορείων που αποσύρονται με βλάβη και των νέων που κυκλοφορούν. «Καθημερινά 10-15 επιπλέον λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους», είπε.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι θα συνεχιστεί η μεταφορά συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, όπως είχε γράψει η Voria.gr, ώστε να απελευθερωθούν λεωφορεία για τα δρομολόγια μέσα στη Θεσσαλονίκη. «Ο ΟΑΣΘ έχει στη δύναμή του 600 λεωφορεία και ο στόχος μας είναι να κάνουμε το μέγιστο δυνατό, ώστε να λειτουργήσουν τα περισσότερα από αυτά. Παράλληλα, αναζητούμε λύση για να αυξηθεί ο στόλος των λεωφορείων με μίσθωση ή άλλο τρόπο», σημείωσε. Ο ίδιος σημείωσε ότι ενδεχόμενος διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων δεν θα έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, καθώς απαιτείται ένα διάστημα από 6 έως 18 μήνες για την ολοκλήρωσή του.

Ο κ.Σκόδρας επισήμανε ότι ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε άκρως προβληματική κατάσταση γνωστοποιώντας ότι ο Οργανισμός κατάφερε να πληρώσει τη μισθοδοσία του Αυγούστου μετά από τις ενέργειες του υπουργείου Μεταφορών για τη χορήγηση της ανταποδοτικής εισφοράς μηνός Οκτωβρίου.