Skip to main content

Σκρέκας: Ο δεύτερος γύρος είναι αυτός που θα δώσει το τελικό πολιτικό στίγμα

«Όποιον αποφασίσει ο ελληνικός λαός σε τοπικό επίπεδο, με αυτόν θα συνεργαστούμε εμείς ως κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός

«Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι αυτός που θα δώσει το τελικό πολιτικό στίγμα, γιατί αφορά την εξέλιξη των εκλογών αυτών», τόνισε υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

«Θα σημαίνει κάτι αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και για την εμπιστοσύνη, αν αυτή δηλαδή συνεχίζεται, σε ό, τι αφορά την άποψη του ελληνικού λαού για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης αλλά και τις επιλογές σε ότι αφορά τη στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι ο πρωθυπουργός το είπε σήμερα, όταν ψήφισε. Όντως έχουμε δώσει μια πολιτική διάσταση στην εκλογή των 13 περιφερειαρχών και των τριών μεγάλων δήμων της χώρας μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι να είναι ικανοί πρώτα από όλα. Δεύτερον, να έχουν το ίδιο μεταρρυθμιστικό πνεύμα με την κυβέρνησή μας. Τρίτον, να ασπάζονται το ίδιο αναπτυξιακό όραμα» τόνισε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΝΔ στηρίζει και Περιφερειάρχες που είναι εκτός του χώρου της Νέας Δημοκρατίας, για παράδειγμα στην Κρήτη. «Έχουμε πολλά στελέχη που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς, οι οποίοι τελικά θα μπορούν να παίξουν έναν μελλοντικό ρόλο, εφόσον βεβαίως το αποφασίσουν ελληνικός λαός» πρόσθεσε.

«Έχουμε στηρίξει συγκεκριμένους ανθρώπους, συγκεκριμένα στελέχη. Δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά. Είναι συγκεκριμένη η στήριξή μας σε ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν ότι πραγματικά μπορούν να πάνε τη χώρα μπροστά. Έχουμε διανύσει 4 με 5 δύσκολα χρόνια, περάσαμε πολλές παγκόσμιες κρίσεις, ανταποκριθήκαμε σε αυτές με αποτελέσματα τα οποία ήταν παράδειγμα προς μίμηση από χώρες πολύ πιο ανεπτυγμένες από την Ελλάδα. Παράδειγμα η πανδημία και είδαμε τελικά ότι έπρεπε και η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να είναι πάρα πολύ καλή ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα προβλήματα τα οποία προκάλεσαν αυτές οι παγκόσμιες κρίσεις» είπε ο κ. Σκρέκας.

«Όποιον αποφασίσει ο ελληνικός λαός σε τοπικό επίπεδο, με αυτόν θα συνεργαστούμε εμείς ως κυβέρνηση. Νομίζω ότι αυτό είναι αυτονόητο. Στηρίζουμε συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει και αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους. Δεν προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν άνθρωποι που προέρχονται από κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε από κόμματα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Άρα σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε και μετά τις εκλογές, βεβαίως» κατέληξε.