Skip to main content

SL: Κανονικά η πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα ο τελικός

Όπως αποφασίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή της Λίγκας, η πρεμιέρα θα γίνει κανονικά και παράλληλα με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος

Το πρωτάθλημα της Super League θα εκκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί, το Σαββατοκύριακο 12/13 Σεπτεμβρίου και την ίδια ημέρα (12/09) θα διεξαχθεί και ο τελικός του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ.

Πριν από δύο 24ωρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ όρισε τον τελικό για τις 12 Σεπτεμβρίου, μετά τη νέα αναβολή του εξαιτίας του κρούσματος κορωνοϊού σε παίκτη του Ολυμπιακού (Μάξι Λοβέρα).

Προς στιγμήν αυτό δημιούργησε ανησυχία για το κατά πόσο θα ξεκινούσε την ίδια ημέρα το πρωτάθλημα της Super League, αλλά όπως αποφασίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή η πρεμιέρα θα γίνει κανονικά παράλληλα με τον τελικό Κυπέλλου. Παράλληλα, θα οριστεί το ντέρμπι πρωταθλήματος των δύο ομάδων την πρώτη αγωνιστική και θα αναβληθεί!

Με πιο απλά λόγια, τα μέλη του συνεταιρισμού αποφάσισαν να αρχίσει το πρωτάθλημα κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου με αγώνα AEK-Oλυμπιακού στην πρεμιέρα, ο οποίος όμως θα διεξαχθεί μεταγενέστερα (πιθανότατα στις 15 Δεκεμβρίου), καθώς την ίδια ημέρα οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελικό κυπέλλου.

Οι υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας θα αγωνιστούν κανονικά βάσει του προγράμματος το σαββατοκύριακο 12 και 13/9.

Εκκρεμεί ο ορισμός της έδρας του τελικού, για την οποία θα αποφανθεί η ΕΠΟ σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η προηραμματισμένη για σήμερα (2/09) Γενική Συνέλευση της Super League, λόγω μη απαρτίας.

Συγκεκριμένα απουσίασαν και πάλι οι επτά ΠΑΕ που δεν έχουν βρει ακόμη τηλεοπτική «στέγη» για την επόμενη σεζόν.Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη διοργανώτρια αρχή αναφέρει:

«Λόγω μη επίτευξης απαρτίας, κατά το άρθρο 15 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού, θα λάβει χώρα β’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ., με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης και χωρίς άλλη πρόσκληση».