Skip to main content

Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: Δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα με ευθύνη σας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε οτι οι δύο πλευρές βρίσκονται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για να φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα

Μια κατ΄ ιδίαν συνομιλία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο αποκάλυψε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπου του επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ζητήσει δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1, ο κ Σόιμπλε δήλωσε ότι: «Πληροφορήθηκα και ρώτησα τον Τσακαλώτο ο οποίος μου επιβεβαίωσε και επίσημα ότι πρόκειται να ζητήσει η ελλάδα για συγκεκριμένο σκοπό, δάνειο από την παγκόσμια τράπεζα. Του είπα ότι είναι μια απόφαση που λαμβάνει με δική της ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα το καλοκαίρι έχει ανάγκες χρηματοδότησης. Ελπίζω, παρά τη συνήθη καθυστέρηση, να φτάσουμε σε καλό αποτέλεσμα».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Σόιμπλε έρχονται στον απόηχο των πληροφοριών ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει επίσημο αίτημα δανείου 3 δις από την Παγκόσμια Τράπεζα, για την χρηματοδότηση προγράμματος γιαό την καταπολέμηση της ανεργίας. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ζήτησε την Παγκόσμια Τράπεζα την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής προστασίας.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε τελική απόφαση για τη χορήγηση δανείων θα υπόκειται σε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας».