Skip to main content

Σωματείο εργαζομένων Παπανικολάου: Ανάγκη άμεσης μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων στην υγεία

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων

Σύσκεψη με τη συμμετοχή εργαζομένων από σωματεία της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας υγείας και του ΕΚΑΒ με αφορμή το ζήτημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Παπανικολάου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη εκφράστηκε για ακόμα μια φορά «η ανάγκη της άμεσης μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων στην υγεία, που εκτός από το καθεστώς ομηρίας που βρίσκονται εδώ και χρόνια, είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των Νοσοκομείων».

«Η αναδίπλωση της κυβέρνησης για 1 έτος ανανέωσης, μετά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, δεν είναι αρκετό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το μαρτύριο της σταγόνας με τις συνεχείς ανανεώσεις» σημειώνει το σωματείο.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «να συνεχιστεί δυναμικά η διεκδίκηση της μονιμοποίησης όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με την οργάνωση συνελεύσεων σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας , τη σύσταση επιτροπών συμβασιούχων και την οργάνωση κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα».