Skip to main content

Σωτηρία για τα καταστήματα πληροφορικής το πρόγραμμα «Ψηφιακή Τάξη»

Σε συνέντευξή του στη Voria.gr ο κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, γενικός διευθυντής του ΣΕΠΒΕ, δηλώνει ότι η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που σε πολλές περιοχές έχουν υπάρξει ελλείψεις προϊόντων.
Ανάσα στην εγχώρια αγορά πληροφορικής έδωσε το πρόγραμμα επιδότησης φορητών υπολογιστών στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα « Ψηφιακή Τάξη» έχει προχωρήσει ανέλπιστα καλά όπως υποστηρίζουν τα στελέχη των καταστημάτων πληροφορικής ενώ στόχος του προγράμματος είναι να δοθούν συνολικά 126.000 netbooks. Ο κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, μιλώντας στη Voria.gr τονίζει «η αγορά κινήθηκε ανοδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και το πρόγραμμα «Ψηφιακή Τάξη» λειτούργησε ως ένεση για τις εταιρίες πληροφορικής»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, μέσα σε πέντε ημέρες διατέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές αξίας πάνω από 40 εκατ. ευρώ ενώ το ποσό αυτό υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 15 εκατ. ευρώ. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον κ. Ιγνατιάδη καθώς όπως αναφέρει «Ήδη, έχει υπάρξει πολύ μεγάλη ζήτηση και είναι αξιοσημείωτο ότι σε πολλές περιοχές, ειδικότερα στις επαρχίες δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες καθώς παρατηρούνται ελλείψεις φορητών υπολογιστών».

Ωστόσο, τα καταστήματα θα εισπράξουν τα χρήματά τους μέχρι το τέλος του έτους που θα έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των τιμολογίων από την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις».

Χριστίνα Καραμανίδου