Skip to main content

Σπανός: Βρήκε τα πατήματά του ο Ηρακλής, θα διεκδικήσει την άνοδο

«Τον αδικεί ο τρόπος που έφυγε και τα όσα του καταλόγισαν για το ρόστερ που έχτισε στην ομάδα», είπε για τη φυγή Μυροφορίδη ο προπονητής της Κέρκυρας.

Για το πρωτάθλημα της Football League, την εικόνα του Ηρακλή αλλά και για τον Άρη αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Δημήτρης Σπανός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Κέρκυρας:

Για τα πρώτα συμπεράσματά σας από το πρωτάθλημα της Football League: «Κάθε αγωνιστική κρύβει και μια έκπληξη. Οι ομάδες που ξεκίνησαν ως φαβορί είχαν μια κοιλιά στην αρχή, όμως βρήκαν τα πατήματά τους και ξεκινούν να κερδίζουν και να παίρνουν βαθμούς. Οι ομάδες αουτσάιντερ όπως ο Απόλλων Λάρισας συνεχίζει να εντυπωσιάζει».

Για τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής έχει βρει τα πατήματά του και θα είναι σίγουρα θα είναι στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Super League».

Για την πορεία της Κέρκυρας: «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, τώρα έχουμε τρεις σερί νίκες και θα πάρουμε και άλλους βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια με βάση από αυτά που βλέπω στις προπονήσεις από τους παίκτες μου. Πάντως, οι απώλειες που κάναμε στην αρχή θέλουν αρκετό χρόνο για να καλυφθούν».

Για τη φυγή του Παύλου Μυροφορίδη: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Ηρακλής δεν ήξερε αν θα συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα, δεν υπήρχε κεφάλαιο, δεν υπήρχε ρόστερ και ξαφνικά ήρθαν παίκτες και προπονητής. Βρέθηκε και χρηματοδότης και η ομάδα συμμετέχει και διεκδικεί και την άνοδο. Η πορεία του Μυροφορίδη δείχνει όπου πάει παίρνει πρωτάθλημα. Τον αδικεί ο τρόπος που έφυγε και τα όσα του καταλόγισαν για το ρόστερ που έχτισε στην ομάδα. Έχασε ένα μεγάλο όπλο ο Ηρακλής με την αποχώρηση του Παύλου».

Για το γεγονός ότι ο Άρης δεν κέρδισε για ακόμα ένα ντέρμπι: «Δυο πράγματα συμβαίνουν στον Άρη. Από τη μία παίζει καλά και χάνει και από την άλλη χωρίς να παίζει κερδίζει. Ο Άρης με τον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να ήταν πιο συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός στις φάσεις, ώστε να πάρει τη νίκη. Σ΄αυτό το κομμάτι δεν μπορεί να κάνει κάτι ο προπονητής του Άρη. Η ομάδα πρέπει να γίνει πιο ουσιαστική, να τελειώνει τις φάσεις και να παίρνει βαθμούς. Το βασικό κομμάτι για να λύσεις το πρόβλημα είναι μέσα από την σκληρή δουλειά. Καμιά φορά δεν είναι μόνο στον παίκτη, αλλά στο πόσο είναι συγκεντρωμένος εκείνη την ώρα».

Για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Δεληζήση: «Είναι ένα παιδί με το οποίο συνεργαστήκαμε τόσο στον Απόλλωνα Σμύρνης, όσο και στον Άρη. Έχει όλο το πακέτο του ποδοσφαιριστή που θες να έχεις στην ομάδα σου και δύσκολα το βρίσκεις στην Ελλάδα. Είναι ψηλός, χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια, είναι πανέξυπνος και κάνει καλή ζωή. Τι άλλο να ζητήσεις. Αν γι΄αυτόν η Super League ήταν πριν δέκα χρόνια θα έπαιζε μακριά».