Skip to main content

Σπουδαία εμφάνιση και «διπλάρα»!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα των Σάμροκ Ρόβερς (3-1).

 

Πιο εύκολα από ότι περίμενε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα των Σάμροκ Ρόβερς με 3-1. Εξαιρετική εμφάνιση από τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο οποίος θα μπορούσε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Δύο τέρματα πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο οποίος πήρε το χειροκρότημα από τους «ασπρόμαυρους» φιλάθλους που ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη θέση του ομίλου «σκαρφάλωσε» η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, μετά τη νίκη της Ρούμπιν Καζάν επί της Τότεναμ με 1-0. 
 
Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης
 
Πολύ δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ ο οποίος μόλις στο 5’ είχε δοκάρι με τον Βιεϊρίνια. 
 
Το… ριμπάουντ πήρε ο Σαλπιγγίδης ο οποίος επιχείρησε το σουτ το οποίο χτύπησε φανερά σε χέρι αμυνομένου των Σάμροκ Ρόβερς, με τον διαιτητή να δείχνει εσφαλμένα παίζεται. 
 
Ένα λεπτό αργότερα μετά από ασίστ του Βιεϊρίνια ο Σαλπιγγίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, παγώνοντας τους Ιρλανδούς φιλάθλους. 
 
Ο σκόρερ του «Δικέφαλου» στο 16’ πήρε και πάλι την έξυπνη μπαλιά του Πορτογάλου συμπαίκτη του, μπήκε στην περιοχή ωστόσο η προσπάθεια του έφυγε παράλληλα από την εστία των γηπεδούχων. 
 
Η επιθετική δραστηριότητα των Θεσσαλονικιών συνεχίστηκε με τον Γεωργιάδη να σουτάρει και να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τόμπσον. 
 
Στο 27’ ο Βιεϊρίνια έβγαλε εκπληκτική ασίστ για τον Λίνο με το εξωτερικό του ποδιού του, με τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε τετ α τετ. 
 
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γεωργιάδης μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον Τόμπσον να αποκρούει. 
 
Οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ είχαν αποτέλεσμα και πάλι στο 35’ όταν ο Γεωργιάδης έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Σαλπιγγίδη και αυτός με την σειρά του έβγαλε τετ α τετ τον Φωτάκη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0. 
 
Το τρίτο γκολ για τον «Δικέφαλο» άργησε… τρία λεπτά όταν ο Σνάουτσνερ έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του. 
 
Η πρώτη ευκαιρία των Σάμροκ Ρόβερς ήρθε στο 41’ όταν ο Τέρνερ έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τον Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ. 
 
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 51’ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντένεχι. 
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Σάμροκ Ρόβερς προσπάθησαν να πετύχουν και ένα ακόμα τέρμα, που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, κυρίως από στημένες φάσεις. 
 
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, Αντελίνο Βιεϊρίνια, έπιασε το εκπληκτικό αριστερό σουτ το οποίο προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Τόμπσον, ο οποίος κατάφερε να αλλάξει την πορεία της μπάλας με τα ακροδάχτυλα στο 69’.
 
Τρία λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην μεγάλη περιοχή των Ιρλανδών και έδωσε έτοιμο γκολ στον Βιεϊρίνια, το σουτ του οποίου έφυγε απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια των αντιπάλων.
 
Ο Γεωργιάδης επιχείρησε να χριστεί και αυτός σκόρερ στο 80’ αλλά το σουτ που έπιασε με το αριστερό έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τόμπσον. 
 
Μετά από φάση διαρκείας ο Ντένεχι έπιασε το σουτ στην κίνηση στο 83’, με την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα έξω. 
 
Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Βιεϊρίνια ούτε στο 87’ όταν έκανε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και αριστερά. 
 
Οι συνθέσεις:
 
Σάμροκ Ρόβερς: Τόμσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σάιβς, Μούρεϊ, Ο' Ντόνελ, Τέρνερ (46' Κίλντουφ), Ντένεχι, Μακ Κόρμακ (70' Ράις), Μακ Κέιμπ (46' Τουίγκ), Σέπαρντ
 
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γεωργιάδης (88' Αποστολόπουλος), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (90' Παπάζογλου), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (64' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Αρίας
 
Η βαθμολογία σε 4 αγώνες:
 
ΠΑΟΚ 8
Τότεναμ 7
Ρουμπίν 7
Σάμροκ 0