Skip to main content

Σπυρόπουλος: Σε λίγο οι Έλληνες δεν θα μπορούμε να κάνουμε διακοπές στα νησιά μας

Ο Μητσοτάκης ήξερε να υπόσχεται αυξήσεις 25% στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν μπορούσε να παρέμβει στις τιμές των ακτοπλοϊκών, υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Στις πολύ υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», τονίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν παρεμβαίνει στο ζήτημα της αποκλιμάκωσης των τιμών, οι οποίες είχαν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, τα τελευταία δύο χρόνια, όπου μαίνεται το πρόβλημα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης» και σχολίασε ότι οι τιμές ανεβαίνουν πολύ γρήγορα και αποκλιμακώνονται πάρα πολύ αργά, καθώς δεν λειτουργούν οι όροι της αγοράς.

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, γιατί δεν έχει τη βούληση να το κάνει ή λόγω ανεπάρκειας», τόνισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει πάρα πολλές φορές το θέμα των ελέγχων οι οποίοι «όσο δεν γίνονται μαίνεται η κερδοσκοπία, ειδικά στις τιμές στα τρόφιμα, αλλά και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια». «Το 65% των Ελλήνων έχουν προμηθευτεί ήδη τα εισιτήριά τους για τα ελληνικά νησιά. Άρα, τα λίγα, αποσπασματικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι σταγόνα στον ωκεανό» σχολίασε.

Απαντώντας, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να υπάρξει παρέμβαση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης ήταν στην κυβέρνηση μέχρι τέλος Μαΐου. «Ήξεραν να εξαγγείλουν το youth pass των 150 ευρώ ή να υπόσχονται ψευδώς αυξήσεις 25% στον ιδιωτικό τομέα, μολονότι στο μεσοπρόθεσμο έλεγαν για 13%, αλλά δεν μπορούσαν, ενώ έρχεται καλοκαίρι, να δουν τι γίνεται με τις τιμές στα ακτοπλοϊκά. Σε λίγο, οι Έλληνες δεν θα μπορούμε να κάνουμε διακοπές στα νησιά μας. Αυτό είναι το πρόβλημα»», υποστήριξε.