Skip to main content

Στα 11-12 ευρώ το κιλό η τιμή του πασχαλινού οβελία

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην εγχώρια αγορά του κρέατος προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα «ελληνοποιήσεων» ζητούν οι κτηνοτρόφοι των Τρικάλων, που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές διάθεσης
Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην εγχώρια αγορά του κρέατος, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων ζώων ζητούν οι κτηνοτρόφοι των Τρικάλων, που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές διάθεσης των αμνοεριφίων τους. Ήδη, ενόψει Πάσχα, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων για την πώληση των ζώων που θα καταλήξουν στο Πασχαλινό μας τραπέζι.

Οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι οι τιμές για τα αρνιά και τα κατσίκια ξεκίνησαν από τα 4 ευρώ το κιλό και εντός της εβδομάδας αναμένεται να φθάσουν στα 5,5 - 6 ευρώ. Σημειώνουν, δε, ότι οι τιμές βρίσκονται στα περσινά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής τους αυξήθηκε και φέτος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων «Η Στάνη», κ. Δημήτρης Καϊμάς, έκανε λόγο για εξευτελιστικές τιμές που δεν επιτρέπουν στους κτηνοτρόφους να επιβιώσουν. Κατά τον ίδιο, οι καταναλωτές των μεγάλων αστικών κέντρων, θα κληθούν να αγοράσουν τον Πασχαλινό οβελία προς 11 ή και 12 ευρώ το κιλό, αφού οι μεσάζοντες λυμαίνονται το μόχθο των παραγωγών. Σημείωσε, ακόμη, ότι αναμένεται και φέτος να εισαχθούν χιλιάδες αμνοερίφια από γειτονικές χώρες, τα οποία θα «βαπτιστούν» ελληνικά και θα διατεθούν στην εγχώρια αγορά.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προτείνουν να μετέχουν και εκπρόσωποί τους στα μικτά κλιμάκια τα οποία θα προσπαθήσουν να προλάβουν τις «ελληνοποιήσεις» ζώων, που ζημιώνουν τον κλάδο αλλά και τους ίδιους τους καταναλωτές.