Skip to main content

Στα 20,7 εκατ. το τελευταίο Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης Μπουτάρη

Στις παρεμβάσεις στρατηγικής προτεραιότητας αναφέρθηκε ο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Στα 20,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος για το 2019, το οποίο πήρε το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο.

Από το ποσό αυτό, τα 10.740.521 ευρώ αφορούν σε συνεχιζόμενα έργα και μελέτες και τα 10.004.960 σε νέες ενδείξεις έργων και μελετών.

Για το τελευταίο Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης μίλησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς. «Η Θεσσαλονίκη πάσχει στις μητροπολιτικές της λειτουργίες», τόνισε, σημειώνοντας πως «τα προβλήματα που υπάρχουν είναι αυτά τα οποία βρήκε η δημοτική αρχή και θα τα βρει και η επόμενη».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στρατηγικής προτεραιότητας που έχουν τεθεί από τη Διοίκηση, όπως η απόδοση δημόσιων χώρων από την ΕΤΑΔ στον δήμο και στο παραλιακό μέτωπο, η δημιουργία αναπτυξιακού πλάνου για την ευρύτερη περιοχή Ποσειδωνίου-Μεγάρου Μουσικής, η αναβάθμιση του ιστορικού άξονα της οδού Εγνατία, η λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, η δημιουργία πράσινων δωμάτων, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα δημοτικά κτήρια, η συντήρηση-αναβάθμιση υφισταμένων  αλλά και δημιουργία νέων παιδικών χαρών καθώς και η ανάπτυξη ενός συνδυασμένου συστήματος για την κυκλοφορία και τη στάθμευση, η βελτίωση και επέκταση των υφιστάμενων ποδηλατόδρομων και η δημιουργία μικρών και μεγαλύτερων χώρων πρασίνου.

Για έκθεση ιδεών και επανάληψη προτάσεων της διοίκησης μίλησε από την παράταξη των «Εντάξει» Σωκράτης Δημητριάδης.

Αντιρρήσεις για το βαθμό απορρόφησης των χρημάτων αλλά και στους αργούς ρυθμούς με τους οποίους υλοποιούνται τα έργα εξέφρασε η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου. «Κάποιοι μίλησαν για έκθεση ιδεών του προγράμματος 2030 όμως δεν είναι έτσι γιατί κάποια έργα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται», τόνισε.

Ο δήμος έχει στερηθεί της δυνατότητα να μπορέσει ο ίδιος, με τις δικές του δυνάμεις να εκτελεί έργα», τόνισε ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνο Σεβρής σημείωσε πως το τεχνικό πρόγραμμα προχωράει στον αυτόματο πιλότο.  

«Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε απορρόφηση κάτω του 50%. Λίγο πολύ κάθε χρόνο λέμε τα ίδια πράγματα», ανέφερε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Για έκθεση ιδεών των προηγούμενων χρόνων έκανε λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κυριζίδης, σημειώνοντας ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν έχει κανένα όραμα.  

Τα ποσά, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, εξασφαλίζονται από πηγές όπως η ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), οι ανταποδοτικοί πόροι, τα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας και Ελεγχόμενης Στάθμευσης, το Πρόγραμμα JESSICA, το δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το ΕΣΠΑ.