Skip to main content

Στα 344,7 εκατ ευρώ τα κέρδη της Alpha Bank στο εννιάμηνο

Μειωμένα τα αποτελέσματα της τράπεζας σε ετήσια βάση. Βιβλίο προσφορών για 9 εκατ μετοχές της Alpha Bank.
Στα 344,7 εκατ ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννιάμηνο του 2009, μειωμένα κατά 39,3% σε ετήσια βάση, κι επηρεασμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες ανήλθαν σε 286,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 18,9% σε ετήσια βάση, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη μείωση του όγκου των εργασιών στην επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση χαρτοφυλακίου.

Τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων βελτιώθηκαν σε 161,3 εκατ. ευρώ, θετικώς επηρεασμένα και το τρίτο τρίμηνο από τις ευνοϊκές εξελίξεις στις κεφαλαιαγορές.

Το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση και ανήλθε σε 869,4 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε δείκτη κόστους προς έσοδα 48,3%. Οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν περαιτέρω κατά 4,7%, σε 416,1 εκατ. ευρώ.

Βιβλίο προσφορών για 9 εκατ. μετοχές της Alpha Bank

Σε πώληση έως 9 εκατ. μετοχών, μέσω της διαδικασίας βιβλίου προσφορών, προτίθενται να προβούν μέτοχοι της Alpha Bank, ενώ τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, μέτοχοι, περιλαμβανομένων του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, μελών της διοίκησης της τράπεζας και συγγενικών τους προσώπων, εξεδήλωσαν πρόθεση πωλήσεως, λαμβανομένων υπόψιν των συνθηκών αγοράς, έως 9 εκατ. μετοχών κυριότητός τους, μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών.

Με το προϊόν τυχόν πωλήσεως θα χρηματοδοτηθεί η ενάσκηση αναλογούντων δικαιωμάτων προτιμήσεως για την απόκτηση έως 13 εκατ. νέων μετοχών, οι οποίες θα προκύψουν συνεπεία της ανακοινωθείσας αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.