Skip to main content

Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τουρκικό προξενείο και «Μακεδονία»

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι 19 συλληφθέντες για τις παρεμβάσεις στο τουρκικό προξενείο και στα γκισέ της Turkish Airlines.

Στον εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 12.30, οι 19 συλληφθέντες για τις δύο παρεμβάσεις στο τουρκικό Προξενείο και στα γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, δώδεκα άτομα συνελήφθησαν για την παρέμβαση το πρωί της Πέμπτης στο τουρκικό προξενείο, όπου φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό υπέρ του κουρδικού λαού και κατά της τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της διατάραξης φιλικών σχέσεων με σύμμαχο κράτος (άρθρο 141 του Π.Κ.), που είναι και τα δύο σε βαθμό πλημμελήματος.

Άλλα επτά άτομα συνελήφθησαν για την παρέμβαση στα γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου οι κατηγορούμενοι φώναξαν και εκεί συνθήματα και άνοιξαν πανό. Η δικογραφία σε βάρος τους αφορά τη διατάραξη ειρήνης.

Και οι 19 συλληφθέντες αποτελούν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων.

Να σημειωθεί πως έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα και έξω από το κτήριο.