Skip to main content

Στα Γιάννενα ο Κ. Παπούλιας για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Στα Γιάννενα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 97ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης.
Στα Γιάννενα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 97ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, o Πρόεδρος εγκαινίασε το Αρσάκειο Σχολείο Ιωαννίνων, ενώ στις 7 το απόγευμα στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών θα εγκαινιάσει την έκθεση ιστορικών τεκμηρίων και τραπεζογραμματίων με θέμα «Ο Ηπειρώτης Γεώργιος Σταύρος, θεμελιωτής της οικονομικής συγκρότησης του Νεοελληνικού Κράτους».

Αργότερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Παπούλιας θα παραστεί σε επίσημη εκδήλωση για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, όπου θα γίνει ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Καψάλη με θέμα «Ο τύπος της εποχής για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων». Θα ακολουθήσει προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Έτσι πήραμε τα Γιάννενα» του σκηνοθέτη Νίκου Παπαθανασίου.

Στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Θησαυροί της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων».

Στις 21.30 στο ξενοδοχείο «Grand Serai-Xenia», θα παρατεθεί από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Νικόλαο Γκόντα επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Κυριακή, ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και αμέσως μετά στη Λέσχη Αξιωματικών 8ης Μεραρχίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του.

Το πρωί ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, θα επισκεφθεί το Στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο των Μπιζανομάχων.