Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

Πλήθος κόσμου διασκέδασε μπροστά στο Ρολόι, με τραγούδια και χορούς που ετοίμασαν μπάντες και τοπικοί σύλλογοι για την Τσικνοπέμπτη.

Εξαιρετική μουσική, πολύ τραγούδι, ασταμάτητος χορός, άφθονο κρασί, γευστικά εδέσματα και πολλά χαμόγελα κυριάρχησαν, παρά τον καιρό, τους εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που «πλημμύρισαν» την Πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη, για να γιορτάσουν χθες την Τσικνοπέμπτη.

Πλήθος κόσμου διασκέδασε μπροστά στο Ρολόι, με τραγούδια και χορούς που ετοίμασαν μπάντες και τοπικοί σύλλογοι. Μπουλούκια μεταμφιεσμένων μουσικών και χορευτών, η μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» και οι κουδουνοφόροι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Ανθής Σερρών, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, και μαζί με τα μέλη από το Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Χορευτικό Συγκρότημα «Αγ. Φωτεινή η Νεαπολίτις», το Χορευτικό Σωματείο «Χοροστάτες», τον Σύλλογο Γυναικών «Εστία», τα Χορευτικά Συγκροτήματα των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Συκεών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκεών «Τα Κάστρα», το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης και Ποντιακή την Εστία Νεάπολης παρακίνησαν τον κόσμο να τραγουδήσει, να χορέψει και να διασκεδάσει με την ψυχή του, γύρω από μια μεγάλη φωτιά.

Στο πνεύμα του κεφιού αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ενώ ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριά τους προς όλους για την επιτυχία της διοργάνωσης, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς.Πλήθος εκδηλώσεων για τα παιδιά

Η Πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη είναι ο απόλυτος προορισμός για τους μικρούς μας φίλους, αύριο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, με το παιδικό αποκριάτικο πάρτι, που επιφυλάσσει στιγμές παιχνιδιού και χαράς.

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει ο Άγιος Παύλος και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου τα Πεύκα, ενώ συνεχίζονται και τα πολύ ενδιαφέροντα και δημιουργικά εργαστήρια στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Συγκεκριμένα:

Βιλβιοθήκη Νεάπολη

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ.

Αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από το  σκηνοθέτη Σταμάτη Στάμογλου και τα μέλη της Κεντρικής Σκηνής «Μελίνα Μερκούρη» και αποκριάτικη κατασκευή.                
Για παιδιά 4-9 ετών

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ.                                                                                                                                                                                                        Κατασκευή μάσκας, καπέλου και face painting με τη συμμετοχή του συλλόγου «Ένα παιδί κοιτάει τ’ άστρα»

Βιβλιοθήκη Πεύκων

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ.

Αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι της παιδικής ιστορίας «Ο Αρλεκίνος» με τηn τελειόφοιτη παιδαγωγικού-μουσικό Ευθυμία Πανταζοπούλου και  αποκριάτικη κατασκευή.
Για παιδιά 4-6ετών

Βιβλιοθήκη Συκεών

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ.
Αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από το  σκηνοθέτη Σταμάτη Στάμογλου και τα μέλη της Κεντρικής Σκηνής «Μελίνα Μερκούρη» και αποκριάτικη κατασκευή.
Για παιδιά 4-9 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, Αμασείας 21, τηλέφωνο 2310 635060
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων, Μικράς Ασίας 32, τηλέφωνο2310 676 356  
Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, Οδ. Φωκά 46, τηλέφωνο 2310 217376
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ