Skip to main content

Στα λευκά ντυμένη και η Κρήτη από την κακοκαιρία Μήδεια

Έντονες χιονοπτώσεις παρατηρήθηκαν στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, τα Ανώγεια, τη Βιάννο ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και μέσα στο Ηράκλειο

Μέχρι την Κρήτη έφτασε η κακοκαιρία Μήδεια, με αρκετές περιοχές του νησιού να ντύνοται στα λευκά.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου εφιστά την προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου με την κίνηση των οχημάτων να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ μηχανήματα συνέχιζαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας να διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούνς, και να μην διακοπέι η πρόσβαση στον ορεινό δήμο, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr.

Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε όλο το νότιο τμήμα του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από τον Άγιο Κωνσταντίνο έως το Κάτω Μετόχι ενώ έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση.

Το δίκτυο στο Μαρμακετων επιδιορθώθηκε στις 2:10 πμ.


Λόγω της κακοκαιρίας, μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε χθες λίγο πριν την Παναγία Κερά με αποκόλληση μεγάλων βράχων από το βουνό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις δημοτικές οδούς του δήμου Ανωγείων ενώ διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων έχουμε στη δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του δήμου Αγίου Βασιλείου και στη Δημοτική οδό Αρκαδίου – Καλογέρου του δήμου Αμαρίου.


Παράλληλα, χθες σήμανε συναγερμός για 5 οχήματα που κόλλησαν στο χιόνι και χρειάστηκαν συνεργεία του δήμου Ανωγείων για να επανέλθουν στην κυκλοφορία χωρίς πάντως να υποστούν υλικές ζημιές. Τρία οχήματα ανασύρθηκαν από την περιοχή “Κυλιστός” και δυο από την περιοχή του «Ζερβού».

Χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα ακόμα και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και μέσα στο Ηράκλειο.

Στο ίδιο κλίμα, μάχη για να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο δίνουν από χθες, τα συνεργεία στον δήμο Μαλεβιζίου. Μηχανήματα του δήμου παρεμβαίνουν προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε Γωνιές, Αστυράκι, Καμαράκι, Καμαριώτη και Αηδονοχώρι.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης ενώ με αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου Ρεθύμνου και Χανίων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από και προς την Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας, όπως είπαν ακροατές στο Ράδιο Κρήτη.

Το χιόνι αρκετό με το κρύο ιδιαίτερα αισθητό στον Δήμο Βιάννου, ενώ από νωρίς το πρωί ξεκίνησε ο εκχιονισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Φωτογραφίες από ekriti.gr.