Skip to main content

Στα λευκά η Θεσσαλονίκη

Ο Χορτιάτης, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι και το Πανόραμα «ντύθηκαν» στα λευκά. Αποκλεισμένος είναι ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, αλλά και Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου. Ουρές αυτοκινήτων στο δρόμο
Χιονόπτωση σημειώθηκε, κατά διαστήματα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές γύρω από αυτήν. Ο Χορτιάτης, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι και το Πανόραμα «ντύθηκαν» στα λευκά, όπως επίσης και άλλα χωριά του νομού Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί οι δρόμοι Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης – Εξοχής μέσω Φιλιππείου – Παπανικολάου και Λιβαδίου – Πετροκεράσων, ενώ τα μηχανήματα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης παραμένουν στους δρόμους και επεμβαίνουν όπου παρουσιάζεται ανάγκη.

Η Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών τις ημέρες που σημειώνονταιχιονοπτώσεις και παγετός, καθώς δε λείπουν, ειδικά τις πρωινές ώρες καιτο βράδυ, τα μικροατυχήματα, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου.

Από το βράδυ της Τετάρτης οκτώ μηχανήματα της νομαρχίας (εκχιονιστικά – αλατιέρες) και τέσσερα γκρέιντερ εκτελούν αποχιονισμό σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού.

Επίσης, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Ζαγκλιβερίου, Σοχού, «5 Βρυσών», Ασκού, Δρυμού, Βερτίσκου, Σουρωτής, Φιλύρου, αλλά και Ωραιοκάστρου

Εξαιτίας του χιονιού, που έπεσε νωρίτερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Καστανερή προς Λιβάδια στο Κιλκίς, καθώς και στους δρόμους Αρναία - Ταξιάρχη, Βαρβάρα - Ολυμπιάδα, Γαλάτιστα - Βάβδου, Σανά - Δουμπιά, καθώς και από το 53ο έως το 60ο χιλιόμετρο -στο ύψος της Κερασιάς- του δρόμου Θεσσαλονίκης - Αρναίας, στο νομό Χαλκιδικής.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου υπήρχε παγετός, κυρίως σε επαρχιακές οδούς της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης. Συγκεκριμένα, αυξημένος παγετός υπήρχε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καβάλας, της Ροδόπης, της Αλεξανδρούπολης, της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης, του Κιλκίς, της Πέλλας και της Χαλκιδικής.

Χαμηλές θερμοκρασίες και συννεφιά αναμένεται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 19 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση των δημάρχων σε συνεργασία με τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων, λόγω της χιονόπτωσης.

Τα σχολεία που δεν λειτουργούν σήμερα βρίσκονται στους δήμους Λαγκαδά, Λαχανά, Ασσύρου, Μυγδονίας, Ωραιοκάστρου, Νέας Απολλωνίας, Μαδύτου, Καλινδίων - Ζαγκλιβερίου, Εγνατίας, Προφήτη, Πεύκων, Χορτιάτη, Ρεντίνας, Σοχού, Κουφαλίων, Χαλκηδόνας, Κορώνειας.