Skip to main content

Στα μαχαίρια Τζιτζικώστας - Χρυσοχοϊδης για τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα για τον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών.

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα για τον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών.

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση στο φύλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, αιφνιδιαστικά ο υπουργός Ανάπτυξης αποφάσισε να προβεί στον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου για τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, μετά από 9 μήνες ενεργειών της Μητροπολιτικής Ενότητας.

«Με την απόφασή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης καταστρατηγεί όλες τις διαδικασίες που προηγήθηκαν και ταυτόχρονα αδιαφορεί πλήρως για το γεγονός ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης για τη σύνθεση του νέου ΔΣ, η οποία μάλιστα κατόπιν συνεννόησης, του είχε κοινοποιηθεί» τονίζεται σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας. Όπως αναφέρεται, ο κ. Χρυσοχοΐδης αντικαθιστά τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τη Μητροπολιτική Επιτροπή και προχωρά στον ορισμό ατόμων της δικής του αρεσκείας.

Ορίζει ως εκπροσώπους της Μητροπολιτικής Επιτροπής στο ΔΣ, όχι τα μέλη που ομόφωνα αποφάσισε η Μητροπολιτική Επιτροπή, αλλά δύο περιφερειακούς συμβούλους από τη μειοψηφούσα παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

«Ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών όμως δε μπορεί να αντιμετωπίζεται ως τσιφλίκι κανενός Υπουργού. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τον κόπο των παραγωγών και την ίδια ώρα να αγνοεί την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου που εκπροσωπεί» τονίζει ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό, «έστω και τώρα, να πάρει πίσω την απόφαση αυτή και να αφήσει τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης να λειτουργήσει, έξω από πολιτικά συμφέροντα και επιδιώξεις».

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον ευτελισμό του ανώτατου αυτού συλλογικού οργάνου» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.