Skip to main content

Στα όρια τους οι αστυνομικοί του ΑΤ Λ. Πύργου-Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Η ΕΑΥΘ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με πλήρη κατάθεση στοιχείων για όσες Υπηρεσίες παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της

Για υπηρεσιακό αδιέξοδο τον αστυνομικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στο ΑΤ Λευκού Πύργου κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΑΥΘ στο εν λόγω τμήμα όπου οφείλονται στους εκεί υπηρετούντες 3.000 ημερήσιες αναπαύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι αστυνομικοί περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την υπηρεσιακή πραγματικότητα των Αστυνομικών Τμημάτων και εξέφρασαν την απόγνωσή τους.

Όπως αναφέρθηκε, οι καθημερινές απαιτήσεις των μέτρων τάξης ξεπερνούν την υπάρχουσα δύναμη των ΑΤ, με αποτέλεσμα να τα καθηλώνουν και να μετατρέπουν την έκδοση υπηρεσίας σε άλυτο γρίφο. Αν σε όλα αυτά προστεθεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, η οποία θα επιβάλλει την χορήγηση των καλοκαιρινών αδειών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι εύλογο ότι το πρόβλημα σε λίγες ημέρες θα γιγαντωθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ζητά:

- Την άμεση διακοπή όλων των αποσπάσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει υπηρεσιακών κριτηρίων και την ανακατανομή προσωπικού της ΓΑΔΘ

- Την άμεση απεμπλοκή δυνάμεων από τη φύλαξη ευπαθών στόχων που δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

- Την αξιοποίηση όλων των υπόχρεων σε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας

Όπως τονίζεται, σε περίπτωση που δεν θα δοθούν άμεσα, εντός 15νθημέρου, ουσιαστικές λύσεις, η Ένωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με πλήρη κατάθεση στοιχείων για όσες Υπηρεσίες παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της.