Skip to main content

Στα πόστα τους γνωστοί Θεσσαλονικείς για το περιοδικό «Σχεδία» (vid)

Άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων και μέλη θεσμικών και κοινωνικών φορέων παίρνουν για μία ώρα τη θέση των πωλητών του περιοδικού «Σχεδία»

Κόκκινα γιλέκα και το πιο ζεστό τους χαμόγελο φορούν σήμερα γνωστά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης.

Άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων και μέλη θεσμικών και κοινωνικών φορέων παίρνουν για μία ώρα τη θέση των πωλητών του περιοδικού «Σχεδία», με στόχο να συμβάλλουν στον καθημερινό τους αγώνα επιβίωσης αλλά και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο πόστο του στην πλατεία Αριστοτέλους, αντικαθιστώντας την 44χρονη Ευαγγελία, βρέθηκε ο γνωστός καλλιτέχνης, Γιώργος Μαυρίδης, πιάνοντας αμέσως δουλειά.

«Θα πουλήσουμε πολλά περιοδικά σήμερα, να ξέρεις» είπε χαμογελαστός στην κ. Ευαγγελία την ώρα που περνούσε το γιλέκο στην αγαπημένη του σκύλα, τη Μόλυ. Μαζί του φυσικά και το νέο μέλος της οικογενείας, η Τσίχλα, το κακοποιημένο σκυλί που υιοθέτησε.

«Είναι πολύ σημαντική η συμβολή τους στο έργο μας, ιδίως τώρα τον Φλεβάρη που οι πωλήσεις μετά τις γιορτές πέφτουν», τόνισε η κ. Ευαγγελία.

Την ίδια ώρα, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ, ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, ανέλαβε το δικό του πόστο.

«Είναι χαρά μου που πήρα μία πρόσκληση για να βοηθήσω όσο μπορώ κι εγώ ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη» ανέφερε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνει η Σχεδία είναι πολύ σημαντικό και νομίζω πως αν βάλει ο καθένας ένα λιθαράκι, μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Ερωτηθείς αν είναι εύκολο το έργο του πωλητή, ο ίδιος, χωρίς να το σκεφτεί, απάντησε: «Όχι αλλά εντάξει, θέλει πόλεμο».

Η δράση θα διαρκέσει συνολικά δύο ώρες και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendor Week).

Στα πόστα τους θα είναι επιπλέον ο πρεσβευτής Βέλτιστων Πρακτικών του ΟΗΕ Αλέξανδρος Τανασκίδης (Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη), η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Βαρβάρα Δουμανίδου (Τσιμισκή και Ε. Αμύνης), η διευθύντρια του Ιδρύματος «Μέλισσα» Βασιλεία Μαύρου (πλατεία Αγίας Σοφίας), η συγγραφέας Χαρά Χρυσάφη (Τσιμισκή και Π.Π.Γερμανού), η ψυχοθεραπεύτρια Νέλη Βυζαντιάδου (Τσιμισκή και Π.Π. Γερμανού), η κοινωνική ανθρωπολόγος στο Solidarity Now Σοφία Γκαρανέ (Ερμού και Αριστοτέλους), ο καθηγητής Συμβολικής και Δογματικής Θεολογίας στο ΑΠΘ και μουσικός Χρυσόστομος Σταμούλης (Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας), η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου (Τσιμισκή και Γρ. Παλαμά), η ραδιοφωνική παραγωγός Πέτρα Καρυώτη (Μητροπόλεως και Αριστοτέλους),οι δημοσιογράφοι Ναυσικά Γκράτσιου (Τσιμισκή και Π. Μελά), Κωστής Ζαφειράκης (Τσιμισκή και Κομνηνών), Νικόλ Καζαντζίδου (Τσιμισκή και Βενιζέλου), Αλεξάνδρα Παπαδάκη (Τσιμισκή και Κ. Ντηλ), Έλενα Παπαδημητρίου (Τσιμισκή και Δ. Γούναρη), Έρη Χριστοφορίδου (Τσιμισκή και Αριστοτέλους), μέλη της ομάδας του TFC Magazine(Τσιμισκή και Π. Μελά), εργαζόμενοι των εταιρειών Oxygen (Τσιμισκή και Δημ. Γούναρη) και Teleperformance (Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας), εκπρόσωποι του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» (Μητροπόλεως και Αγ. Σοφίας), όπως και μαθητές και καθηγητές των εκπαιδευτηρίων «Βασιλειάδη» (Τσιμισκή και Βενιζέλου).