Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ INSTAGRAM... ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προς τη δημιουργία εφαρμογής βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης όπου θα ανεβαίνουν φωτογραφίες πολιτών από απορρίμματα στον δρόμο.

Στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής εφαρμογής που θα βοηθήσει τον τομέα της καθαριότητας προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Τώρα κοιτάζουμε να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή άμεσης ενημέρωσης, με app στο κινητό δηλαδή, να μπορεί ο πολίτης να βγάλει μια φωτογραφία στο δρόμο, με τη διεύθυνση και να την ανεβάσει. Είμαστε σε ένα στάδιο, που ψάχνουμε πώς μπορεί να στηθεί. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε ως υπηρεσία και ως Δήμος θα το κάνουμε. Θέλουμε τη συμβολή των δημοτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης.

Όπως είπε σήμερα στο Radio North 98 τα σχέδια της υπηρεσίας για μια εφαρμογή στα πρότυπα των αναρτήσεων που κάνουν πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφοντας… στραβά κι ανάποδα που συναντούν στην πόλη και με στόχο να δοθεί στους δημότες να ενημερώνουν άμεσα για προβλήματα όπως η εγκατάλειψη ογκωδών σε πεζοδρόμια, ή κακή χρήση των κάδων ανακύκλωσης από επιχειρήσεις που δημιουργούν σωρούς πεταμένων συσκευασιών, κλπ

Αναφερόμενος στην «Ομάδα Ευταξίας» που θα αναλάβει δράση, ο κ. Ζεϊμπέκης, τόνισε ότι τον πρώτο μήνα, θα περιοριστεί σε συστάσεις και στην υπόδειξη σωστών πρακτικών σε περιπτώσεις παραβάσεων από φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις, που γεμίζουν καταχρηστικά με απορρίμματα τα πεζοδρόμια.

«Εμείς δεν κόβουμε πρόστιμα», εξήγησε. «Η δημοτική αστυνομία κόβει πρόστιμα. Εμείς θα επεμβαίνουμε στις καταγγελίες του κόσμου, τις οποίες τις έχουμε και σήμερα. Χθες το απόγευμα είχαμε ένα συμβάν με ογκώδη, πήγε ο επόπτης εκεί, τελικά βρήκαμε τον κύριο χτυπώντας τα κουδούνια στην πολυκατοικία και σήμερα το πρωί θα μπει σκάφη και θα μαζευτούν τα ογκώδη. Σκοπός μας δεν είναι ούτε να κυνηγήσουμε τον κόσμο, ούτε να βάλουμε πρόστιμα. Εμείς θέλουμε να συνετίσουμε τον κόσμο. Τον πρώτο μήνα αυτή η ομάδα θα έχει ένα ρόλο παιδευτικό και μετά θα περάσουμε στο θέμα των προστίμων με τη συνεργασία της δημοτικής αστυνομίας.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ