Skip to main content

Στάβλοι Παπάφη: Χρηματοδοτικό κενό 4,5 εκατ. ευρώ βλέπει το επιτελείο Αγγελούδη

Προβληματισμός στους συνεργάτες του νέου δημάρχου για έργα που, όπως επισημαίνουν, δεν έχουν εξασφαλίσει πλήρη χρηματοδότηση

Στο μικροσκόπιο του επιτελείου του νέου δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη μπαίνουν σταδιακά έργα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε δρομολογούνται, σε ό,τι αφορά κυρίως τις χρηματοδοτήσεις τους. Η ομάδα Αγγελούδη που βρίσκεται καθημερινά στο δημαρχιακό μέγαρο ενημερώνεται από υπηρεσιακά στελέχη, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα, όταν ο νέος δήμαρχος αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου.

Στους συνεργάτες του κ. Αγγελούδη επικρατεί προβληματισμός για έργα που, όπως αναφέρουν, δεν έχουν εξασφαλίσει πλήρη χρηματοδότηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως σημειώνεται από το επιτελείο του νέου δημάρχου, είναι οι πρώην στάβλοι Παπάφη, στην περιοχή της Τούμπας, έργο για το οποίο προκηρύχθηκε διαγωνισμός υλοποίησής του τον περασμένο Ιούλιο.  

Διαβάστε - Δήμος Θεσσαλονίκης: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τους πρώην στάβλους Παπάφη

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Αγγελούδη για το μεγάλο αυτό έργο, σε έκταση 4.775 τ.μ. που κάποτε στέγαζε τα ιππήλατα κάρα του δήμου, είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκ των οποίων ποσό, περίπου 1 εκατ. ήταν για τις μελέτες της ανάπλασης. Ωστόσο, ενώ ήταν διαθέσιμα 12 εκατ. ευρώ, δημοπρατήθηκε το έργο με 16,5 εκατ. ευρώ. Αυτό, όπως υποστηρίζουν από το επιτελείο του νέου δημάρχου, σημαίνει ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα κληθεί να αναζητήσει η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο δεν έχει υπογραφεί ακόμα και το πιθανότερο είναι ότι την όλη υπόθεση θα κληθεί να διαχειριστεί η διοίκηση Αγγελούδη από τη νέα χρονιά. Από στρατόπεδο Αγγελούδη επισημαίνουν, πάντως, ότι το έργο της Παπάφη δεν είναι το μοναδικό που δεν έχει εξασφαλισμένη πλήρη χρηματοδότηση.