Skip to main content

Στάθης Κωνσταντινίδης: Πολυδιάστατη η συνεργασία του ΥΜΑΘ με το ΑΠΘ

Τα αντικείμενα της συνεργασίας αφορούν σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου (επενδύσεις, περιβάλλον, διατηρητέα, αθλητισμός, ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης), αλλά και την υποστήριξη του συνολικού αναπτυξιακού και ακαδημαϊκού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου

Τις πολλές πτυχές των συνεργειών που προτίθενται να αναπτύξουν το επόμενο διάστημα το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συζήτησαν στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα στο Διοικητήριο, ο υφυπουργός Στάθης Κωνσταντινίδης, με τον πρύτανη του Α.Π.Θ. καθηγητή Χαράλαμπο Φείδα και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, καθηγητή Γιώργο Τζέτζη.

Τα αντικείμενα της συνεργασίας αφορούν σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου (επενδύσεις, περιβάλλον, διατηρητέα, αθλητισμός, ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης), αλλά και την υποστήριξη του συνολικού αναπτυξιακού και ακαδημαϊκού σχεδιασμού του Α.Π.Θ., που φέτος συμπληρώνει 99 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.

Ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκαν τα ζητήματα των ακαδημαϊκών υποδομών, της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, αλλά και της έμφασης που δίνεται σε θέματα καινοτομίας.

Tο ΑΠΘ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα, όπως επίσης και στην προσέλκυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τεχνολογιών αιχμής, μέσα από την αξιοποίηση του υψηλών δεξιοτήτων και κατάρτισης δυναμικού που διαθέτει, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή και στο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς Thess INTEC.