Τρίτη 11 Μαΐου 2021
x

ΣΤΕ: ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Βασιλική Θάνου, υποστήριζε ότι όλο το πλέγμα των αποφάσεων αντικατάστασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ήταν αντισυνταγματικό.

Νόμιμη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, κατά πλειοψηφία,  μετά από διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, απορρίπτοντας τις αιτήσεις ακύρωσης της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής και τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι αιτούντες ζητούσαν να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν, όσο και αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα στις θέσεις τους.

Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει εκτός από την  κυρία Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου, αλλά και δυο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς, ενώ παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιήσει από διαφορετικές σκοπιές, μεταξύ των άλλων, ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου, η Μαρία Ιωαννίδου.

Η κυρία Θάνου και οι άλλοι, υποστήριζαν ότι όλο το πλέγμα των αποφάσεων αντικατάστασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ήταν αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στο ενωσιακό δίκαιο, αλλά και ήταν φωτογραφικές, οι πράξεις διορισμού της νέας διοίκησης της ανεξάρτητης Επιτροπής.

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ θα δημοσιευθούν το νέο δικαστικό έτος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ