Skip to main content

Στελέχωση του ΕΣΥ και συνταξιοδοτικό των γιατρών στη Σύνοδο των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων

Τα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο, η οποία ξεκίνησε το πρωί και διήρκεσε ως αργά το απόγευμα, ήταν δύο: τα ζητήματα της στελέχωσης του ΕΣΥ σε ιατρικό δυναμικό και το ασφαλιστικό/ συνταξιοδοτικό των ιατρών της χώρας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου στην Ερμούπολη της Σύρου η Σύνοδος της Ολομέλειας των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων από κοινού με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο, η οποία ξεκίνησε το πρωί και διήρκεσε ως αργά το απόγευμα, ήταν δύο: τα ζητήματα της στελέχωσης του ΕΣΥ σε ιατρικό δυναμικό και το ασφαλιστικό/ συνταξιοδοτικό των ιατρών της χώρας.

Σχετικά με το μείζον ζήτημα της στελέχωσης του ΕΣΥ σε ιατρικό δυναμικό και της επαπειλούμενης κατάρρευσης του ΕΣΥ εάν δεν υπάρξουν άμεσα και δραστικά μέτρα η Ολομέλεια έκρινε πως απαιτείται η πλήρης αποκατά­σταση καταρχήν των απωλειών της οικονομικής κρίσης σε ανθρώπινο δυναμικό, πέραν των ετήσιων προσλήψεων προς αντικατάσταση των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης ή άλλων λόγων. Απαιτείται επίσης η μονιμοποίηση των επικουρικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.