Skip to main content

Στη Βουλή τα προβλήματα της Σχολής Τυφλών

Ερώτηση σχετικά με το μέλλον της Σχολής Τυφλών κατέθεσε προς τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.
Ερώτηση σχετικά με το μέλλον της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος κατέθεσε προς τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καράογλου χαρακτηρίζει ντροπιαστική για τη χώρα μας την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος».

«Η δικαστική διαμάχη για την εκκαθάριση της περιουσίας της Σχολής Τυφλώνκράτησε 17 χρόνια και παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί από το 2006μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να δοθεί λύση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοινα παραμένουν επί 4 μήνες απλήρωτοι και να αναγκάζονται να προχωρήσουνγια ακόμη μία φορά σε επίσχεση εργασίας», υπογραμμίζει ο κ. Καράογλου.

Ακόμα πιο δυσοίωνη, ωστόσο, χαρακτηρίζει ο βουλευτής την κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθούν τα άτομα με μειωμένη ήολική απώλεια όρασης, μέλη της Σχολής Τυφλών Β. Ελλάδος, εάν τελικάοδηγηθεί η Σχολή  Τυφλών σε οριστικό κλείσιμο.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, το έλλειμμα της Σχολής ανέρχεται σήμερα στα 800.000 ευρώ, ποσό ωστόσοπου συνεχώς αυξάνεται, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2010 θαανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή σε ειδικό λογαριασμό τουΔήμου Θεσσαλονίκης κατατίθενται τα έσοδα από τα 50 ακίνητα της ΣχολήςΤυφλών, ποσό που εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ και που θαμπορούσε να αξιοποιηθεί για την κάλυψη του ελλείμματος της Σχολής πουαπειλείται με κλείσιμο.

Ο κ. Καράογλου ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα συναρμόδια υπουργείαπροκειμένου να πραγματοποιηθούν άμεσα οι πληρωμές των εργαζομένων και τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν, ώστε ναδιασφαλισθεί στο μέλλον η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής Τυφλών.