Skip to main content

Στη ΔΕΘ η Γεννηματά: Ανάπτυξη για λίγους σχεδιάζει ο Μητσοτάκης (vid)

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από στελέχη του κόμματος.

Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε πως σχεδιάζει ανάπτυξη μόνο για λίγους άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, από τη Θεσσαλονίκη, κατά την επίσκεψή της στην 84η ΔΕΘ.

«Κάθε χρόνο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δίνει το στίγμα της δημιουργικής Ελλάδας, που παράγει, που καινοτομεί, της εξωστρεφούς Ελλάδας. Όμως ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη, φάνηκε δυστυχώς ότι η δική του ανάπτυξη είναι μόνο για λίγους και φάνηκε αυτό από τα όσα είπε, την αρνητική του στάση για τις κλαδικές συμβάσεις των εργαζομένων
Και βέβαια φάνηκε γιατί αρνείται να διαπραγματευτεί για τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Μια μείωση που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άφησε την ανάπτυξη στα χέρια της κ. Λαγκάρντ. «Φαίνεται ότι θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να επαιτεί και όχι να διεκδικεί αυτό που είναι σωστό για να διαμορφώσει το μέλλον που της αξίζει», υπογράμμισε.

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από στελέχη του κόμματος.

Πέρασε την πύλη της ΔΕΘ λίγο μετά τις 18.30 και συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo καθώς και με εκπροσώπους εργαζομένων.

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση η κ. Γεννηματά ξεκίνησε βόλτα στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης.



Η κ. Γεννηματά συνοδευόταν μεταξύ άλλων από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη, τον γραμματέα Μανώλη Χριστουδουλάκη, τους βουλευτές Γιώργο Καμίνη, Απόστολο Πάνα, Χάρη Καστανίδη, Γιώργο Αρβανιτίδη, τον διευθυντή του γραφείου της Μανώλη Οθωνα, τον γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Κυριακο Κυριακο και τους γραμματείς συνδικαλιστικού και οργανωτικού Χρήστο Ασπιώτη και Στέφανο Παραστατίδη, αντίστοιχα.