Skip to main content

Στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» η Θ. Τζάκρη

Η εφημερίδα σε σημερινό της δημοσίευμα κατηγορεί την υφυπουργό Εσωτερικών για μεσολάβηση στην πρόσληψη συμπολιτών και συγγενών της στο Μουσείο Πέλλας.
Διαψεύδει η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», σύμφωνα με το οποίο φέρεται να μεσολάβησε για την πρόσληψη στο Μουσείο Πέλλας συμπολιτών και συγγενών της. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κα Τζάκρη τονίζει ότι για τη διενέργεια του διαγωνισμού ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, ενώ αναφέρει ότι θα στραφεί δικαστικά κατά της εφημερίδας και κάνει λόγο για άδικη, αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος της.

Μάλιστα, η υφυπουργός απευθύνει παράκληση στο ΥΠΠΟΤ να προβεί στην εν γένει διερεύνηση του διαγωνισμού, «δεδομένου ότι πρόκειται για ένα διαγωνισμό που οργανώθηκε και εποπτεύεται αποκλειστικά από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού, που έχει και την ευθύνη για την συνολική νόμιμη και διαφανή διεξαγωγή του» ενώ όπως υπογραμμίζει την υπόθεση θα διερευνήσει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, μετά από δικό της αίτημα και εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει «Όσον αφορά την σε βάρος μου παρούσα καταγγελία, περί δήθεν παρέμβασής μου στο διορισμό συγγενών και συγχωριανών μου σε θέσεις του Δημοσίου, επειδή αποτελεί άδικη, αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος μου και επειδή είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο για μένα να καλούμαι μετά από δήθεν "καταγγελία" και δήθεν "αποκάλυψη" να αποδεικνύω το ήθος, την αξιοπρέπεια και την πολιτική μου συνείδηση, έχω δώσει ήδη εντολή στους δικηγόρους μου ν’ ασκήσουν τα ένδικα βοηθήματα που μου παρέχει ο νόμος και να προβούν άμεσα στην υποβολή μηνύσεως και αγωγής αποζημίωσης, για την δια του τύπου συκοφαντική μου δυσφήμηση και τούτο όχι γιατί επιθυμώ να είμαι στο απυρόβλητο και γιατί δεν δέχομαι την κριτική, αλλά γιατί θεωρώ ότι η κριτική πρέπει να στηρίζεται σε έρευνα και να έχει στον πυρήνα της την αλήθεια».