Skip to main content

Στη μάχη των τελευταίων εντυπώσεων οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ

Τις τελευταίες προεκλογικές τους περιοδείες και εμφανίσεις πραγματοποιούν σήμερα οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ σε μια προσπάθεια να πείσουν τους «αναποφάσιστους» ψηφοφόρους του κόμματος.
Τις τελευταίες προεκλογικές τους περιοδείες και εμφανίσεις πραγματοποιούν το Σάββατο οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ σε μια προσπάθεια να πείσουν τους «αναποφάσιστους» ψηφοφόρους του κόμματος.

Συγκεκριμένα η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέπτεται την Εύβοια και τη Φθιώτιδα. Στις 7 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση νεοδημοκρατών στο κλειστό γυμναστήριο της Λαμίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς περιοδεύει στην Κόρινθο και στη Λακωνία. Το βράδυ θα μιλήσει σε μέλη και φίλους της ΝΔ στη Σπάρτη.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης περιοδεύει στη Θεσσαλονίκη. Σε δηλώσεις του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή της βάσης.

«Παρόλο ότι έχω εμπιστοσύνη στη διαδικασία, ας αφήσουν τον ταλαιπωρημένο και προδομένο λαό της ΝΔ να ψηφίσει με τη δική του κρίση και συνείδηση, γιατί πολλά έχουν έρθει στα αυτιά μου. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα γίνουν με διαφανείς διαδικασίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Ψωμιάδης συμπλήρωσε πως πιστεύει ότι «θα υπάρξει και πρέπει ναυπάρξει» δεύτερος γύρος και υπογράμμισε: «Μετά τη δήλωσή μου ότι ηλέξη «αποχωρώ» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου, τελείωσαν οι πιέσεις. Τώραμπορεί να ξεκινήσουν τη Δευτέρα πάλι».

Την Παρασκευή η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς έδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα τη «μάχη» της Αθήνας, εξαπολύοντας εκατέρωθεν βολές για μηχανισμούς και τζάκια. Και οι δύο υποψήφιοι κάλεσαν όλους τους νεοδημοκράτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε στις Σέρρες, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την κούρσα.

Η εκλογική διαδικασία

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 7 το απόγευμα. Η πρώτη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας θα αφορά στη συμμετοχή των πολιτών.

Αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται, όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων. Το ποσοστό πάντως δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό για το τελικό αποτέλεσμα.

Η κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΝΔ συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου υπό την προεδρία του Δ. Σιούφα και με συμμετοχή των εκπροσώπων των τριών υποψηφίων προέδρων.

Διαπιστώθηκε ότι όλα κυλούν ομαλά όσον αφορά στην προετοιμασία της διαδικασίας. Η εφορευτική επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει και το απόγευμα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα ψηφίσει αύριο στις 10.30 στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, ο Αντώνης Σαμαράς το μεσημέρι σε εκλογικό τμήμα της Πύλου στο Νομό Μεσσηνίας στις 9 και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις 11 το πρωί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

O Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ψηφίσει το μεσημέρι, στο Παγκράτι, στο εκλογικό κέντρο του ξενοδοχείου Caravel.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα ψηφίσει στις 13:00 στο εκλογικό κέντρο της Γλυφάδας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.