Skip to main content

Στη Νέα Υόρκη αύριο ο Γιώργος Γερπατετρίτης - Συνάντηση με Γκουτέρες

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κλιματική Αλλαγή και την επισιτιστική ανασφάλεια

Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε Συνεδρίαση Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα «Ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής και της επισιτιστικής ανασφάλειας στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας, ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των Μονίμων Αντιπροσωπειών των κρατών μελών της Κοινότητας της Καραϊβικής (CARICOM) και γεύμα εργασίας με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των Μικρών Νησιωτικών Αναπτυσσόμενων Κρατών του Ειρηνικού (Pacific SIDS), στους οποίους θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής υποψηφιότητας.