Skip to main content

Στη Σλοβενία για το Bled Strategic Forum η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Ρόμπερτ Γκολόμπ και η υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Τάνια Φάγιον

Την πρόθεσή της να αναφερθεί στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τη μετανάστευση των νέων σε χώρες με περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, γνωστοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την άφιξή της στο χώρο όπου πραγματοποιείται το Bled Strategic Forum στη Σλοβενία.

«Βρίσκομαι στη Σλοβενία για να συμμετάσχω στο Bled Strategic Forum, μετά από πρόσκληση της Προέδρου Νατάσα Πιρτς Μουσάρ. Το θέμα στο οποίο θα επικεντρωθούμε αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νεολαία», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Ρόμπερτ Γκολόμπ και η υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Τάνια Φάγιον.

«Σκοπεύω να αναφερθώ στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που λαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς και στη φυγή των νέων, ειδικά των πλέον μορφωμένων, προς χώρες με περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης», σημείωσε η ΠτΔ.

Αναφερόμενη στην ανταλλαγή απόψεων που θα υπάρξει με εκπροσώπους της νεολαίας από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε πως «θα είναι εποικοδομητική και θα συμβάλει προς την κατεύθυνση ανάληψης δράσεων αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών».

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη συζήτηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή πρωθυπουργών βαλκανικών χωρών και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.