Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 30Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην πόλη τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων - Το πρόγραμμα

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί σήμερα μέχρι και την Πέμπτη πολυμελής αντιπροσωπεία της πόλης της Κολωνίας με επικεφαλής τη Δήμαρχο Κολωνίας, Henriette Reker, με την ευκαιρία της 30ής επετείου της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της αντιπροσωπείας θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 10.00, η Δήμαρχος Κολωνίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και θα συνομιλήσει με εκπροσώπους της. Την ίδια ημέρα, στις 12.00, τη Δήμαρχο Κολωνίας και την αντιπροσωπεία θα υποδεχθεί στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου (3ος όροφος) ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας της συνάντησης και γύρω στις 13.30 η Δήμαρχος κα Reker θα είναι στη διάθεση των Μ.Μ.Ε.

Μεταξύ των μελών της αντιπροσωπείας που θα συνοδεύει την Δήμαρχο κυρία Reker θα βρίσκονται και εκπρόσωποι της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Κολωνίας, καθώς και ο Διευθυντής του υπό ίδρυση Εβραϊκού Μουσείου της Κολωνίας, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις με τους Έλληνες συνομιλητές τους για διάφορα θέματα, και κυρίως για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος της Ελλάδας που θα να ανεγερθεί στη Θεσσαλονίκη. Ένα μέρος της αντιπροσωπείας από την αδελφή πόλη της Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το απόγευμα της 03.10.2018 το Εβραϊκό Μουσείο θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Στις 03.10.2018 το βράδυ η αντιπροσωπεία θα συμμετέχει σε εκδήλωση του Γερμανού Γενικού Προξένου Walter Stechel επ΄ ευκαιρία της  γερμανικής Εθνικής Εορτής „Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας“ στο Βασιλικό Θέατρο. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Κ.Ο.Θ., κας Ζωής Τσόκανου, θα παρουσιάσει μαζί με τον Κολωνέζο βιολιστή Erik Schumann την Συμφωνία του Ρήνου του Robert Schumann και τη συναυλία για ορχήστρα και βιολί του Max Bruch, ο οποίος γεννήθηκε πριν 180 χρόνια στην Κολωνία. Στη δεξίωση που θα ακολουθήσει τα επιδόρπια επιμελήθηκαν από κοινού ζαχαροπλάστες από την Κολωνία και τη Θεσσαλονίκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ