Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη τα δύο πρώτα τμήματα σχολείων σε αναστολή λόγω κρουσμάτων

Δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης μπήκαν σε αναστολή λειτουργίας, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού μπήκαν δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αποτελούν τα πρώτα που κλείνουν για τη φετινή σχολική χρονιά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από εχθές ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.

Όπως αναφέρει o διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. «Δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προσωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», σημειώνει ο κ. Μπαχαράκης.

Σημειώνεται πως στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη αναρτηθεί πως το τμήμα Β2 του σχολείου είναι σε αναστολή από εχθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου, Μιχάλη Βουλγαρίδη, βρίσκονται, ήδη, σε επικοινωνία με το σχολείο και προχωρούν σε απολυμάνσεις.

Ο αντιδήμαρχος προσθέτει πως υπάρχουν και μεμονωμένα κρούσματα και σε άλλα σχολεία του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των πρωτοκόλλων που είναι φέτος σε ισχύ, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.