Skip to main content

Στη Βουλή κατατίθεται η τροπολογία για τη «Νέα Τούμπα»

Η τροπολογία αφορά στην παραχώρηση των 21 στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας από το ΤΕΘΑ στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για 99 χρόνια

Υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, η πολυαναμενόμενη τροπολογία για την παραχώρηση οικοπέδου του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στον ΠΑΟΚ, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο στον Δικέφαλο του Βορρά για την κατασκευή του νέου του γηπέδου, στην Τούμπα.

Αφού ολοκληρώθηκε η επεργασία της από τα συναρμόδια υπουργεία, η διάταξη αποστέλλεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Με την τροπολογία παραχωρείται στους «ασπρόμαυρους» η χρήση των 21 στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου του υφιστάμενου γηπέδου της Τούμπας από το ΤΕΘΑ στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για 99 χρόνια, ένα -μέχρι σήμερα- μεγάλο εμπόδιο στην ανακατασκευή του σταδίου, που φαίνεται πως επιθυμεί ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδης.

Την ειδική νομοθετική ρύθμιση είχε προαναγγείλει τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης όσο και ο κ. Καμμένος, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την 83η ΔΕΘ. Για τον λόγο αυτόν, μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επισκεφθεί τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να επιθεωρήσει τον χώρο που επρόκειτο να παραχωρηθεί.

Να σημειωθεί ότι στον ΠΑΟΚ προσανατολίζονται σε ένα γήπεδο με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 35.000 θέσεων, από 28.701 σήμερα, δίχως, ωστόσο, να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερα για το επιθυμητό πλάνο ανακατασκευής.