Skip to main content

Στίβος: Εκτός των πέντε φιναλίστ για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, δεν βρέθηκε εντός της κορυφαίας πεντάδας παρ' ότι μέσα στο 2023 κατέκτησε το χρυσό Παγκόσμιο αλλά και το χρυσό Ευρωπαϊκό στον κλειστό

Οι πέντε φιναλίστ για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στίβου της χρονιάς, από τη World Athletics, ανακοινώθηκαν με τον Έλληνα πρωταθλητή του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου, να απουσιάζει.

Οι Νόα Λάιλς (ΗΠΑ, σπριντ), Κέλβιν Κίπτουμ (Κένυα, μαραθώνιος), Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία, επί κοντώ), Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ, σφαιροβολία) και Νίραζ Τσόπρα (Ινδία, ακοντισμός) διαμορφώνουν την τελική πεντάδα με τους Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν, Σουφιάν Ελ Μπακαλί, Πιρς Λεπάζ, Κάρστεν Βάρχολμ και Αλβάρο Μαρτίν να μένουν εκτός.

 

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, δεν βρέθηκε εντός της κορυφαίας πεντάδας παρ' ότι μέσα στο 2023 κατέκτησε το χρυσό Παγκόσμιο αλλά και το χρυσό Ευρωπαϊκό στον κλειστό.

Ο νικητής στην κατηγορία των ανδρών αλλά και σε αυτή των γυναικών, για την οποία η πεντάδα ανκοινώθηκε ήδη, θα ανακοινωθούν στις 11 Δεκεμβρίου.