Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΦΩΤΟ)

Σε 15 μέρες αρχίζει ο διαγωνισμός, σε έξι μήνες ο ανάδοχος και σε 18 η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων. «Μπαίνουμε στις γειτονιές», λέει ο δήμος.

Στην ανάπλαση ενός σημαντικού ελεύθερου χώρου σε μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, προχωρά ο δήμος, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του στα πάρκα γειτονιάς, εκτός της πυρίκαυστης ζώνης του κέντρου της πόλης.

Ήδη η οικονομική επιτροπή του δήμου έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του πάρκου στην περιοχή της οδού Μπότσαρη (συμβολή με την οδό Ηλέκτρας).

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς δημοτικούς χώρους για την ευρύτερη περιοχή, που πάσχει από έλλειψη πρασίνου και για ένα πάρκο, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει χωρίς επαρκή συντήρηση και χωρίς ανανέωση, με συνέπεια οι κάτοικοι της περιοχής να το χαρακτηρίζουν «εγκαταλειμμένο».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε δεσμευτεί προεκλογικά για μια εκτεταμένη παρέμβαση στα πάρκα γειτονιάς, έξω από το κέντρο της πόλης και στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη ανάπλαση.