Skip to main content

Στην Άνω Πόλη συνεχίζεται το πρόγραμμα αναπλάσεων του δήμου Θεσσαλονίκης

Σε ποιους έντεκα δρόμους προγραμματίζονται ολικές αναπλάσεις των κυβολιθικών οδοστρωμάτων

«Η πόλη βελτιώνεται γειτονιά προς γειτονιά» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράφοντας σήμερα (27/07) το μεσημέρι τη σύμβαση για την ανάπλαση έντεκα δρόμων στην περιοχή της Άνω Πόλης. Η υπογραφή της σύμβασης, της έκτης κατά σειρά που αφορά ολοκληρωμένες αναπλάσεις σε γειτονιές, έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

«Σήμερα κλείνει ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αναπλάσεων γειτονιών μέσα στην πόλη. Στο πλαίσιο των πρώτων πέντε συμβάσεων, περιοχές άνω των 1.000 στρεμμάτων στη Δ΄ και στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα αλλάζουν όψη. Τώρα μεταφερόμαστε στην Άνω Πόλη, σε ένα τόσο σημαντικό, παραδοσιακό κομμάτι της πόλης μας. Χρησιμοποιούμε το παραδοσιακό υλικό, τους κυβόλιθους, με ιδιαίτερο σεβασμό στον χαρακτήρα της περιοχής, ώστε και αυτή η γειτονιά να έχει τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η πόλη αλλάζει. Η πόλη βελτιώνεται γειτονιά προς γειτονιά», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την ανάπλαση των πρώτων έντεκα δρόμων στην Άνω Πόλη, σε μια περιοχή που πονάει και χρήζει αποκατάστασης, σε μια περιοχή που είχε πολλά χρόνια να δει τον δήμο Θεσσαλονίκης να κάνει συνολικές αναβαθμίσεις των δρόμων και των πεζοδρομίων. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις παρεμβάσεις μας στις γειτονιές. Στόχος μας είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων αλλά και η αναβάθμιση της εικόνας σε μια περιοχή όπως η Άνω Πόλη, που προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών», υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Στο πλαίσιο του έργου προγραμματίζονται ολικές αναπλάσεις των κυβολιθικών οδοστρωμάτων σε έντεκα δρόμους: 1. Αθηνάς, 2. Άθωνος, 3. Αλεξ. Παπαδοπούλου, 4. Δώρου, 5. Ελευσίνος, 6. Ευριπίδου, 7. Θεοφίλου, 8. Κλειούς, 9. Μπουμπουλίνας, 10. Παλληκαρίδη και 11. Βύζαντος.