Skip to main content

Στην Κύπρο αύριο ο Μπαν Κι-Μουν

Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι - Μουν, ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο και θα συναντηθεί με τους δύο ηγέτες των κοινοτήτων.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι - Μουν, φθάνει αύριο στην Κύπρο και λίγη ώρα μετά την άφιξη του θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα του παραθέσει ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Μπαν Κι - Μουν θα συναντηθεί αρχικά με το προσωπικό της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ και θα επισκεφθεί την «πράσινη γραμμή» στη Λευκωσία.

Ακολούθως, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, πρώτα με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και στη συνέχεια με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Στις 14.30 της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού θα έχει κοινή συνάντηση με τους δύο ηγέτες, στην οικία του ειδικού του αντιπροσώπου στην Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο κ. Μπαν θα παραστεί σε δεξίωση σε ξενοδοχείο της πόλης, στο οποίο έχουν προσκληθεί πολιτικοί, διπλωμάτες και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της Τρίτης.