Skip to main content

Ελπιδοφόρος σε Φιλόθεο: Καύχημα για την Εκκλησία ο νέος ποιμενάρχης της Θεσσαλονίκης (videos)

Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε στη Μητρόπολη τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, παρουσία Άνθιμου - Οι αλληλοφρονήσεις των δύο ποιμεναρχών

Την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί.

Τον Σεβασμιότατο υποδέχθηκε ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παναγιότατος κ. Φιλόθεος, αλλά και ο πρώην Μητροπολίτης Άνθιμος.

Image

Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Μητρόπολη λέγοντας: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία σας και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως ότι έχουμε ανάμεσά μας τον πνευματικό ηγέτη της Εκκλησίας των ΗΠΑ αλλά και ευρύτερα. Να ξέρετε ότι πάντοτε η Μητρόπολη, τόσο επί των ημερών του Παναγιότατου Μητροπολίτη Άνθιμου όσο και της ταπεινής μας διακονίας, παραμένει και είναι πάντα φιλόξενη. Αναμένουμε την επόμενη Κυριακή, συν Θεώ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά να συλλειτουργήσουμε».

Στην αντιφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο νέος ποιμενάρχης της Θεσσαλονίκης έχει από την πρώτη στιγμή γίνει τόσο ευρέως και εγκάρδια και ένθερμα αποδεκτός που πραγματικά είναι καύχημα και χαρά για την Εκκλησία. Έναν νέο ποιμενάρχη ο οποίος δεν είναι καν Θεσσαλονικεύς να τον αγκαλιάζει το ποίμνιο και οι αρχές του τόπου, με τέτοια θέρμη και τέτοιον αυθορμητισμό, σημαίνει ότι κάτι είδαν, κάτι αισθάνθηκαν, και αυτό είναι γνήσιο», σημείωσε.

Image

Να τονιστεί ότι στη συνάντηση έδωσε το παρών ο τέως Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Παναγιότατος Άνθιμος ο οποίος υποδέχθηκε εγκάρδια τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων.

Image