Skip to main content

Στις 23 Οκτωβρίου το δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ στο Τορόντο

Οι Ελληνο-καναδικές σχέσεις στο επίκεντρο των συζητήσεων παρουσία στελεχών των κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Καναδά.

Μετά την επιτυχία του πρώτου Οικονομικού Φόρουμ στο Τορόντο, έρχεται ο δεύτερος κύκλος εργασιών, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία - Καναδάς, το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου.

Το Toronto Economic Forum II επιδιώκει να προωθήσει νέες ευκαιρίες για περαιτέρω οικονομική συνεργασία, να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στον Καναδά όσο και στην Ελλάδα και να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των επιχειρηματικών και πολιτικών ελίτ, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι τα ζητήματα της οικονομίας, της καινοτομίας και των Ελληνο-Καναδικών σχέσεων με φόντο το τοπίο των επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ενδεχόμενες εμπορικές συνεργασίες και επενδυτικές ευκαιρίες και να συνδιαλλαγούν σε θέματα τεχνολογίας και δημόσιας ασφάλειας, ενέργειας και μεταλλευμάτων, αεροπλοΐας, εκπαίδευσης, τουρισμού, καθώς και στο θέμα της φιλανθρωπίας και της ελληνικής διασποράς.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα παρευρεθούν, σημαντική κρίνεται η παρουσία του Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση του Υπουργού Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας του Καναδά, Francois-Philippe Champagne και του Υπουργού Ορυχείων του Οντάριο George Pirie καθώς και της Karine Asselin, Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και Ύπατη Αρμοστής στην Κύπρο, της Α.Ε. Κωνσταντίνας Αθανασιάδου, Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, του Γιώργου Ιωαννίδη, Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά, του Κωνσταντίνου Κατσιγιάννη, Πρόεδρος του Ελληνο-καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Annie Koutrakis, Κοινοβουλευτική Γραμματέας του Υπουργού Τουρισμού και αρμοδίου για την Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά για τις Περιφέρειες του Κεμπέκ και της Effie J. Triantafilopoulos, Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Δημιουργίας θέσεων εργασίας & Εμπορίου του Καναδά.

Αξιοσημείωτη θα είναι επίσης η συμβολή των: Claudia Carydis, Αντιπρόεδρος Δημοσίων Υποθέσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Kathrine Farris, CEO της Vital Energy Investments, Δημήτρης Δημητρίου, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Μαρίνος Γιαννόπουλος, CEO της Enterprise Greece SA, Daniel Hengeveld, Αντιπρόεδρος της Investment Attraction Toronto Global, Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της Hellenic Development Bank of Investments, Robert Peck, Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα (2011-2015), John Sotos, Co-President του Hellenic Initiative Canada, Paul Kidner, Σύμβουλος του φιλανθρωπικού ιδρύματος TIMA και Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank ΑΕ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ