Skip to main content

Στις 3 Ιουλίου αρχίζει το δωρεάν θερινό κοινωνικό φροντιστήριο από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο τμήμα προετοιμασίας μαθητών για το γυμνάσιο

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο θερινό κοινωνικό φροντιστήριο που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το γραφείο Παιδείας για τα παιδιά που θα φοιτήσουν από Σεπτέμβριο στην Α’ Γυμνασίου.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που έρχεται να συμπληρώσει το πεδίο στο οποίο κινείται εδώ και χρόνια ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου, αντιμετωπίζοντας ζητήματα στη διδασκαλία των μαθητών που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού και τις αναγκαστικές αλλαγές που έγιναν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Χαρίσης, εκπαιδευτικός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, με βάση την εμπειρία του, η πραγματικότητα γέννησε την ιδέα για επιπλέον διδακτική στήριξη το καλοκαίρι. «Οι μαθητές που έχασαν για δύο χρόνια τα δια ζώσης μαθήματα στην τάξη και υποχρεώθηκαν σε παρακολούθηση εξ αποστάσεως έχουν κενά», αναφέρει και καταλήγει:  «Γνωρίζω και ως γονιός τα προβλήματα που συνεπαγόταν αυτή η αναγκαστική συνθήκη της μακρόθεν διδασκαλίας».

Πρεμιέρα στις 3 Ιουλίου –Πρόσβαση σε όλους, χωρίς οικονομικά κριτήρια

Το καλοκαιρινό κοινωνικό φροντιστήριο αρχίζει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και αφορά σε όλα τα παιδιά που κατοικούν στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και θα γίνονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Όπως προαναφέραμε τα παιδιά θα διδαχθούν Μαθηματικά και Νεοελληνική γλώσσα, με τη μορφή επαναλήψεων, συζήτησης αποριών και λύσης ασκήσεων. Κάθε μάθημα θα γίνεται σε δυο διδακτικές ώρες τη βδομάδα, σε διαφορετικές ημέρες. Τα μαθήματα θα γίνονται πρωινές ώρες σε κλιματιζόμενη αίθουσα στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελευθερίου Βενιζέλου 125, 2ος όροφος), θα αρχίσουν στις 3 Ιουλίου και θα τελειώσουν στις 31 Αυγούστου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες είναι:
1. Αίτηση (από το γραφείο Παιδείας ή στο site του δήμου)
2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας αν πρόκειται για Έλληνα
γονέα/κηδεμόνα ή διαβατηρίου και της άδειας διαμονής του αν πρόκειται για αλλοδαπό γονέα/κηδεμόνα.
3. Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή από το δημοτικό σχολείο που φοίτησε το σχολικό έτος 2022-23 ή φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου.
4. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα που υποβάλλει την αίτηση για την ανάληψη της ευθύνης για την προσέλευση και την αποχώρηση του μαθητή/τριας στον/από τον χώρο του φροντιστηρίου (από το γραφείο Παιδείας ή στο site του δήμου)
5. Υπεύθυνη δήλωση του ετέρου γονέα/κηδεμόνα (αυτού που δεν υποβάλλει την αίτηση) για την συναίνεση του στα στοιχεία της αίτησης που υποβάλλεται από τον άλλο γονέα/κηδεμόνα (από το γραφείο
Παιδείας ή στο site του δήμου).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα παραπάνω δικαιολογητικά στο γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες αυτοπροσώπως από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: charisis.ioannis@n3.syzefxis.gov.gr.
Για οποιαδήποτε πληροφορία-διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Χαρίση στο τηλέφωνο 2313-329577.