Skip to main content

Στις 30 Σεπτεμβρίου τα πρώτα ονόματα από Μπουτάρη

Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών από τον Μάρκο Μπόλαρη
της Χρύσας Κυριακού


Σε συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις βρίσκεται ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Γ. Μπουτάρης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, το πρώτο μέρος του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Το επιτελείο της «Πρωτοβουλίας» για τη Θεσσαλονίκη εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουτάρης έχει ήδη συναντηθεί με διαμερισματικούς συμβούλους, οι οποίοι εξελέγησαν το 2006 με την παράταξη της κ. Αράπογλου, ενώ αναμένονται συναντήσεις και με τους δημοτικούς συμβούλους της «Θεσσαλονίκης Πρωταγωνίστρια». Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης Μπ. Μπαρμπουνάκης δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν τελικά θα αποσύρει την υποψηφιότητά του και θα συμπορευθεί με τον Γ. Μπουτάρη. Όπως τόνισε και ο ίδιος στη Voria.gr όλα είναι ακόμη ρευστά. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», είπε.

Διαδικασίες «open gov»

Η «Πρωτοβουλία» έχει προχωρήσει μάλιστα και σε μια πρωτότυπη διαδικασία όσον αφορά στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της.  Στην νέα ιστοσελίδα της παράταξης, σε ειδικό χώρο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν τη φόρμα μιας αίτησης με την οποία εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους. Ενώ, καλούνται να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους στην παράταξη όπου μια ομάδα συνεργατών της παράταξης τα συγκεντρώνει και κάνει την πρώτη αξιολόγηση.

Τις επόμενες ημέρες οι αντιπεριφερειάρχες

Ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών του Μάρκου Μπόλαρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ έχει σχεδόν καταλήξει στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του και στους 7 νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κριτήρια της επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του είναι η γνώση, η εμπειρία και το δημόσιο ήθος. «Μ’ αυτή τη λογική θα ανακοινώσω τις επόμενες μέρες τα ονόματα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό μας», τόνισε. Όσον αφορά στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, συνεχίζει να ακούγεται το όνομα του δημάρχου Νεάπολης, Ν. Λαδόπουλου, ωστόσο σε σχετική ερώτηση ο κ. Μπόλαρης απέφυγε να απαντήσει.